RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagerbäck ville ha Hansen som sidestilt landslagssjef


FIKK TILBUD: Lars Lagerbäck ville ha per Joar Hansen som sidestilt landslagssjef, men fikk nei til svar.
FIKK TILBUD: Lars Lagerbäck ville ha per Joar Hansen som sidestilt landslagssjef, men fikk nei til svar. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men svensken fikk nei av sin assistenttrener.

Lars Lagerbäck skal ha tilbudt sin assistent Per Joar Hansen mulighet til å bli sidestilt landslagssjef for Norge, men Hansen takket nei til det.

Den svenske fotballtreneren bekrefter dette til TV 2 torsdag.

- Jeg vil jo jobbe i team. Dette med titler ... jeg har sagt til Perry, at jeg gjerne skulle jobbet i delt lederskap som jeg har gjort tidligere. Men Perry synes ikke at vi skal gjøre det, og det respekterer jeg. Dette er aldri en enmannsjobb, og for meg blir det kunstig lederskap med fokus på én person, sier Lagerbäck i intervju med kanalen.

Hansen forklarer valget om å takke nei til tilbudet slik:

- Jeg tror det er greit for spillergruppa å forholde seg til at det er én som er sjef. Det er mulig jeg er gammeldags, men det er min mening om lederskap. For meg er det viktig at hovedtreneren alltid tar den endelige beslutningen, sier Hansen til TV 2.

Da Lagerbäck ble ansatt som norsk landslagssjef i februar i fjor gjorde han det raskt klart at han ønsket en norsk assistent med god kunnskap om norske spillerne og den norske ligaen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb skal ha foreslått flere kandidater til svensken, blant dem tidligere landslagstrener for U21-laget, Per Joar Hansen.

Da Hansen, som Lagerbäck kjente fra før, ble foreslått skal svensken ha gitt beskjed om at det ikke en gang var nødvendig med jobbintervju.

Etter å ha jobbet sammen en periode skal tilbudet om å bli likestilt landslagssjef ha kommet, men det ønsket altså ikke Hansen.

Lagerbäck startet selv som assistent på det svenske landslaget på slutten av 1990-tallet og ble senere sidestilt sjef med Tonny Söderberg i perioden 2000 til 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere