RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORT: Lars Lagerbäck har hatt et viktig budskap til de norske spillerne: Ullevaal Stadion skal gjøres til et fort igjen.
FORT: Lars Lagerbäck har hatt et viktig budskap til de norske spillerne: Ullevaal Stadion skal gjøres til et fort igjen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Lagerbäcks klare beskjed: - De skal frykte oss på Ullevaal

Under Drillo var Norge «uslåelige» på hjemmebane. Det vil Lars Lagerbäck gjenskape.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Vi ønsker å gjøre Ullevaal til et fort. Da hjelper det bare å vinne matcher, og i tillegg begynne å vinne bortekamper. Vi er vanskelige å slå, så det er det viktigste.

Det sier Norges kaptein Stefan Johansen etter 1-0-seieren over Nord-Irland på søndag, og han er ikke den eneste. I dagene før kampen har Nettavisen snakket med flere spillere, som uavhengig av hverandre har understreket viktigheten av å gjøre Ullevaal Stadion til et fort igjen. Det kan umulig være noen tilfeldighet.

- Er det noe dere har snakket om innad i gruppa?

- Ja.

Svaret kommer kontant fra kaptein Johansen, før vi i det hele tatt rekker å fullføre spørsmålet.

ULLEVAAL-SEIER: Stefan Johansen var sist på ballen av de norske spillerne på Nord-Irlands selvmål som ga 1-0-seier på søndag.

- Er det Lars Lagerbäck som har sagt det?

- Ja.

- Skal frykte oss

For Ullevaal var en gang et fort, nærmere bestemt under Egil «Drillo» Olsens første periode som landslagssjef.

Tidlig i Drillos trenerperiode gikk Norge på tre hjemmetap på rad, mot henholdsvis Sverige (1-2), Sovjetunionen (0-1) og Tsjekkoslovakia (2-3). Men fra da av var det stopp. Etter hjemmetapet for Tsjekkoslovakia 25. september 1991 skulle det gå sju år før Norge igjen tapte på egen jord. 6. september 1998 beseiret Latvia oss med 3-1 på Ullevaal. Da hadde Nils Johan Semb tatt over som sjef.

Men Lagerbäck har altså prentet inn i det norske landslaget at Drillos fantastiske Ullevaal-statistikk skal gjenskapes.

- Han har sagt at motstanderlagene skal frykte å komme til Ullevaal. De vite at det skal være sinnssykt vanskelig å møte oss her, forteller Johansen.

«Nye Norge»

Og selv om det ikke er grunn til å ta helt av ennå, begynner Lagerbäcks landslag virkelig å ta form nå. Norge har ikke sluppet inn mål på sine to siste hjemmekamper, og tar vi 8-0-seieren over San Marino på bortebane med i betraktningen, kan selv de mest kritiske av oss ikle seg en viss optimisme. Om vi tenker at 0-6-tapet for Tyskland i september bare var et gedigent feilskjær, kan dette se riktig bra ut.

Det mener i hvert fall spiss Alexander Søderlund.

- Det er sånn vi vil spille. Vi vil krige. Vi er et lag som må jobbe knallhardt og krige for alle baller, det er sånn vi skal vinne, sier han etter seieren over Nord-Irland.

Han er tilbøyelig til å sette et kallenavn, som nesten er i ferd med å bli klisjé etter to magre tiår i norsk landslagsfotball, på laget:

«Nye Norge».

- Ja, det kan du kanskje si. Vi har kommet inn i det som Lars har lyst til å gjøre, og det er godt å se at det fungerer, sier han.

Ubeseiret på Ullevaal

- Vi har løftet oss veldig på veldig kort tid. Nå får vi to treningskamper, mest sannsynlig, i november. Da kommer vi kanskje enda nærmere. Vi skal jobbe på, lover spissen.

Nå venter hverdagen i klubblagene igjen for de norske spillerne, før det mest sannsynlig blir to treningskamper i november. Motstander er fortsatt ikke klar, men uansett hvem det blir, vil nordmennene ofre alt. Spesielt på hjemmebane.

For selv om Lars Lagerbäck har hatt en kronglete start på den norske trenerkarrieren, med spesielt tapene mot Nord-Irland og Tyskland som bunnpunkter, har han én statistikk han gjerne vil beholde:

Han har fortsatt ikke tapt med det norske landslaget på hjemmebane.

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere