Laget som nekter å tape

SCORET: Frode Johnsen jubler for sitt mål mot Viking.

SCORET: Frode Johnsen jubler for sitt mål mot Viking. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Odd festet et nytt grep om sølvet i Tippeligaen.

14.09.14 17:39

ODD - VIKING 4-1:

Dag-Eilev Fagermo og hans Odd har hatt en fantastisk høstsesong i Tippeligaen og laget har ikke tapt siden 2-0-tapet for Lillestrøm i mai.

Etter dette har skiensklubben tatt tre eller ett poeng i 14 strake kamper og dermed skutt seg høyt opp i medaljekampen. Kun Molde ligger foran Odd.

Lørdag kom den 15. kampen på rad uten tap, da Viking kom på besøk til Skagerak Arena. Gjestene åpnet best, men Odd holdt hodet kaldt.

Tidlig selvmål
Det var et selvmål av Thomas Grøgaard som sørget for at Viking tok ledelsen tidlig, men Jone Samuelsen sørget for balanse i regnskapet like etter.

Etter pause scoret Bentley tidlig, mens superveteran Frode Johnsen like etter la på til 3-1 og sørget for nye poeng til Fagermos menn. Herolind Shala satte kornen på verket med sin 4-1-scorjng mot slutten.

- Angrepsspillet vårt var veldig bra i denne kampen. Jeg har aldri tidligere vært med på å overkjøre Viking på denne måten, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til C More etter kampen.

Viking-trener Kjell Jonevret mener Viking ble litt redde.

- De så jo ut som kjemper inne i feltet vårt og da det ble vanskelig for oss. Jeg synes at vi ble altfor lave i 2. omgang, og bare delvis turte vi å gjøre noe offensivt, sier Viking-sjefen til C More.

Kun tre minutter var spilt da Grøgaard satte ballen forbi André Hansen i Odd-buret. Den landslagsaktuelle forsvarsspilleren hadde nok ambisjoner om å bryte et innlegg og heade inn til egen keeper, men fant i stedet nettet.

Fire minutter senere var lagene imidlertid like langt. Fredrik Oldrup Jensen fant Jone Samuelsen som fikk stå helt alene. Midtbanemannen takket, bukket og satte inn utligningen via tverrliggeren. Odd var tilbake på riktig spor.

Johnsen scoret
Vertene fortsatte å kjøre kampen og jaktet et ledermål. Bentley var aktiv for hjemmelaget og skapte mye, men verken Samuelsen eller Frode Johnsen klarte å ta vare på sjansene som kom. Til pause sto det fortsatt uavgjort.

Kun fem minutter etter hvilen skulle det imidlertid lykkes. Håvard Storbæk spilte fint fram til Bentley og nigerianeren kom seg fri og banket inn 2-1.

Minutter senere var det Frode Johnsens tur. Samuelsen la inn og veteranen var på rett plass. Johnsen brukte hodet og det sto 3-1.

Da Herolind Shala i det det 70. minutt la på til 4-1, etter et godt forarbeid av Jarkko Hurme, var det aldri noen tvil om hvor poengene ville havne.

Det betyr at Odd nå står med 48 poeng fra 23 kamper og har et grep om sølvet i Tippeligaen. Opp til Molde på topp er det fem poeng.

På tredje ligger Rosenborg, seks poeng bak Fagermos disipler.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.