Lagkameratene hyller Rooney

Foto: AP/Scanpix

Wayne Rooney ser ut til å være på vei mot storformen.

04.09.10 13:48

ENGLAND - BULGARIA 4-0:

Det engelske landslaget ble som vanlig hausset opp som store favoritter før verdensmesterskapet i Sør-Afrika gikk av stabelen i sommer. De engelske Premier League-stjernene skulle endelig bringe edelt metall tilbake til balløya.

Men så endte mesterskapet i skuffelse, etter et forferdelig gruppespill og en ydmykende exit mot unge og fremadstormende tyskere.

Mest skuffende av alle var Wayne Rooney. Manchester United-stjernen, som hadde herjet for klubblaget i Premier League, var en skygge av seg selv i mesterskapet.

Fredag kom det imidlertid nok et tegn på at spissen er i ferd med å finne storformen på ny.

- Mer enn bare mål
Rooney brukte nemlig forrige helg på å bli ferdig med en langvarig måltørke i klubbtrøya, og fredag var han blant banens beste spillere da England fikk en glimrende start på kvalifiseringen til EM om to år.

Til tross for at Rooney gikk målløs av banen var lagkameratene snar med å skryte av United-spissen. For med fri rolle herjet Rooney med bulgarerne og sto for hele tre målgivende pasninger.

- Det viser bare hvor mange sider det er til Waynes spill, det handler ikke bare om målene. Han hadde en fri rolle, sier Arsenal-stjernen Theo Walcott til Sky Sports.

- Jeg tror det er en av hans favorittposisjoner, fordi han gjøre alt for hele laget, skryter Walcott.

- Vet han finner deg
Tottenham-spiss Jermain Defoe var kanskje den som gjorde seg mest bemerket i den engelske trøya med sine tre mål, men også han hadde mye fint å si om sin spissmakker.

- Når man spiller med en ny patner kan det ta litt tid før det går seg til, men Wayne er en fantastisk spiller å spille med. Han jobber så hardt for deg, og hvis man tar løpene så vil han finne deg, sier Defoe til The Guardian. Spissen fikk da også noen motiverende ord av Rooney da han hadde scoret sitt andre for kvelden.

- Da jeg satte det andre målet sa han:«Nå prøver du å få et tredje mål». Å få det fra noen du spiller med er fantastisk.

Dermed ser det ut til at Fabio Capello er i ferd med å få det engelske laget på sporet igjen, og England med og uten en Wayne Rooney i form er som natt og dag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag