*Nettavisen* Sport.

Lahm: - Dette var brutalt

TØFT: Philipp Lahm innrømmer at det er tøft å spille i den stekende varmen i Brasil. Foto: Adrian Dennis (Afp)

- Det er ikke lett å spille under disse forholdene, sier Tysklands kaptein.

04.07.14 20:47

FRANKRIKE - TYSKLAND 0-1:

Tyskland er klar for semifinale i VM etter at Frankrike ble slått 1-0 på Maracana i Rio de Janeiro torsdag kveld.

Det avgjørende målet kom etter en tysk dødball, der Mats Hummels (25) regelrett knuste Raphael Varane (21) i en hodeduell og stusset ballen vakkert i mål. Den franske midtstopperen hadde ikke noe å stå imot med da Hummels kom i stor fart.

- Brutal varme
Tyskland-kaptein Philipp Lahm var svært fornøyd etter at Tyskland i sitt fjerde VM på rad spilte seg fram til semifinale.

Han er imidlertid klar på at det er uvant og vanskelig å spille i et slikt klima.

- Vi spilte som et lag. Det var en god prestasjon av oss. Det var ikke lett å spille i dag, varmen var brutal, sa Lahm ifølge NTB.

- Manglet presisjon
Frankrike-trener Didier Deschamps måtte ærlig innrømme at det ble vanskelig da laget hans slapp inn mål tidlig i kampen.

- Det tidlige målet de fikk, ble avgjørende. Vi gjorde alt vi kunne for å utligne, men Neuer gjorde de redningene han skulle, sa en skuffet Didier Deschamps etter kampslutt.

VM-vinneren fra 1998 er ikke enig i at Frankrike spilte dårligere enn laget har gjort tidligere i mesterskapet.

- Vi manglet en del på presisjonen, men vi presterte på lik linje som det vi har gjort tidligere i turneringen. Forskjellen er at vi møtte en bedre mostander i dag, sa Deschamps.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD: Karim Benzema var farlig frampå ved flere anledninger, men Manuel Neuer avverget hver gang. Foto: Christophe Simon (Afp)


- Mann mot gutt
Etter at Tyskland hadde åpnet kampen best spillemessig, var det Frankrike som skapte den første sjansen i kampen etter sju minutter. Matthieu Valbuena dro seg fra på venstrekanten og løftet ballen inn til Karim Benzema, som bredsidet ballen like utenfor.

Fem minutter senere satt ballen i nota i motsatt ende. Real Madrid-aktuelle Toni Kroos svingte et frispark inn i boksen, Mats Hummels steg til værs, knuste Raphael Varane i duellen og stanget ballen i mål via tverrliggeren.

Ekspertene mener Varane burde gjort en bedre jobb i den situasjonen.

- Det var litt mann mot gutt, kan vi si, sa Erik Solér, som kommenterte kampen som ekspert for NRK.

Han fikk støtte av Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo, som mener at rutinen spilte en rolle i kampens avgjørende situasjon

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

1-0: Mats Hummels stiger til værs, dytter unna Raphael Varane og stanger inn Tysklands ledermål. Foto: Pilar Olivares (Reuters)


- Der ser vi forskjellen på rutine og litt ungdommelig mot. Hummels tar den duellen, og Tyskland tar ledelsen, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo i NRKs studio og påpekte samtidig at Tyskland var flinke til å utnytte rommet bak Real Madrid-stopperen.

Den tidligere engelske landslagsspilleren Chris Waddle hadde forventet mer av en så profilert og anerkjent midtstopper.

- Man foventer at Raphael Varane skal være sterkere i duellen med Mats Hummels før målet, men Tyskland tok ledelsen helt fortjent, sa Chris Waddle i BBCs studio.

Fakta

Spillerbørs

God Neuer
Valbuena spilte nok en god kamp for Frankrike og var involvert i mesteparten av det Frankrike produserte offensivt. Drøye ti minutter før pause var han nær ved å tegne seg på scoringslista, men Manuel Neuer vartet opp med en god redning. Returen fra Benzema ble blokkert av en tysk forsvarer.

Benzema, som fikk en del kritikk for ikke å jobbe hardt nok i åttedelsfinalen mot Nigeria, virket friskere i fredagens kvartfinale og var på farten igjen rett før pause. Headingen, som kom etter innlegg fra Patrice Evra, gikk imidlertid rett i klypene til Neuer.


Det tok lang tid før Frankrike klarte å skape kvalifiserte målsjanser i den andre omgangen. Et kvarter før slutt fikk Karim Benzema en gyllen mulighet da ballen plutselig havnet i beina hans innenfor sekstenmeteren. Avslutningen ble imidlertid glimrende blokkert av en tysk forsvarsspiller.

Frankrike ble tvunget til å ta større og større sjanser, og det ga Tyskland muligheten til å kontre. Innbytter André Schürrle var svært nær ved å sette spikeren i kista, men Hugo Lloris vartet opp med en flott beinparade.

Tre minutter på overtid fikk Karim Benzema sin siste sjanse i dette mesterskapet, men Neuer var nok en gang på rett plass, fikk opp en arm og slo ballen unna.

Tyskland er dermed klar for semifinale og møter vinneren av kampen mellom Brasil og Colombia.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.