RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lamela ydmyket Arsenals marerittmotstander


HAT TRICK: Erik Lamela nettet tre ganger mot Monaco.
HAT TRICK: Erik Lamela nettet tre ganger mot Monaco. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)
Tottenham sendte Monaco ut av europacupen.

TOTTENHAM - MONACO 4-1:

Sist sesong sto Monaco, som spiller i den franske ligaen, for en av de største sjokkene i Champions League da de slo ut Arsenal.

Takket være mål av blant andre ringreven Dimitar Berbatov vant Monaco 3-1 på bortebane i London og da hjalp det lite at Arsenal vant returen.

Torsdag var Monaco på ny tilbake i London. Denne gangen møtte klubben Tottenham i Europa League, men det ble en helt annen affære. På mindre enn et år har svært mye forandret seg for laget fra fyrstedømmet.

Monaco har mistet flere nøkkelspillere siden sist sesong, for eksempel Geoffrey Kondogbia som gikk til Inter, og det var et ganske annet lag som fikk regelrett rundjuling av et formsterkt Spurs på White Hart Lane.

Franskmennene hadde likevel mye å spille for og en seier i England og et poengtap for Anderlecht hjemme mot Qarabag, ville sendt Monaco videre til sluttspillet i europacupen. Slik skulle det imidlertid ikke gå.

I løpet av 37 minutter i første omgang handlet nemlig det meste om Erik Lamela. Mannen som for litt siden ble omtalt som en flopp, har virkelig funnet fotfeste nå og scoret ikke én, ikke to, men tre ganger.

Det første målet etter to minutters spill kom etter en pasning fra Ben Davies, mens Heung-Min Son var servitør på de to andre målene.

Tottenham ledet 3-0 til pause.

Etter hvilen skapte Stephen El Shaarawy et snev av håp for gjestene da han reduserte, men i det 77. minutt satte Spurs spikeren i kista.

Tom Carroll scoret på elegant vis da han snek seg innover langs dødlinjen og pirket ballen forbi keeper Danijel Subasic fra spiss vinkel.

Dette betyr at Tottenham vant sin gruppe suverent. Londonklubben tok 13 poeng på seks kamper. Anderlecht ble nummer to med sine ti poeng, etter seier torsdag. Monaco ble nummer tre og Qarabag nummer fire.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere