Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lampard advarer United

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Frank Lampard tror Manchester Uniteds gullsjanser er spolert om laget går på nok et tap.

Sir Alex Fergusons mannskap er nå åtte poeng bak serieleder Chelsea (United har en kamp mindre spilt), og gapet mellom de to lagene er dermed enda større etter Uniteds nederlag mot Arsenal på Emirates lørdag. «The Blues» er tilbake på topp etter 2-0 seieren over Blackburn på Ewood Park søndag

Chelseas Frank Lampard har allerede advart Manchester United mot at nok et tap kan kaste laget ut av kampen om serietittelen.

– Avstanden lover godt for oss. Sesongen er langt fra slutt, men de siste to årene har situasjonen vært stikk motsatt av hva den er nå, sier Lampard.

– Vi har vært fem poeng bak United, og vet at det ikke er enkelt. Når man ligger etter så har man ikke råd til å tape, konstaterer midtbanespilleren.

– Må fortsette å prestere
Chelsea har så langt i sesongen ikke mistet mer enn syv poeng, og tapt kun én kamp. De har best målforskjell og troner øverst på serietabellen sammen med Liverpool.

– Vi har hatt en ekstremt god start. Men hvis man mister fokuset eller får et par dårlige resultater, kan alt plutselig snu. Så vi er nødt til å fortsette å prestere på vårt beste, sa Lampard.

Frank Lampard i storform bidro til en solid seier over Blackburn søndag. To mål av Nicolas Anelka ga Chelsea den sjette borteseieren med Luiz Felipe Scolari ved roret, og treneren fikk dermed en perfekt 60-årsfeiring søndag.

– Det er få poeng som skiller de fire store, og ingen av lagene ønsker å ligge bak på dette tidspunktet av sesongen, fortsetter Lampard.

– I fjor lå vi etter, og gjorde det vanskelig for oss selv. Vi mistet til slutt tittelen på grunn av to poeng, og dermed føles det godt å ligge på topp av tabellen nå.

– Vinner ikke poeng
Flere av Scolaris gutter slenger med leppa om dagen. Midtbanespiller Michael Essien er satt på sidelinja til over nyttår etter kneoperasjonen han gjennomførte i september, men det hindrer tydeligvis ikke nigerianeren å komme med krasse uttalelser om Arsenal i jakten om seriepoengene.

– Arsenal er en type lag som spiller nydelig fotball, men de vinner ikke de poengene de ønsker, uttalte Essien til BBC.

– God fotball uten å ta poeng er meningsløst. De tre poengene er det viktigste. Om man presterer stygg eller vakker fotball bryr jeg meg fint lite om.

Arsenal ligger på tredjeplass med 23 poeng foran United som har 21 – og én kamp mindre spilt. Chelsea og Liverpool troner på topp med 29 poeng hver etter 12 spilte kamper så langt i sesongen. Dermed er ingenting avgjort for de fire store.

Her får du flere fotballnyheter

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!