*Nettavisen* Sport.

Lampard knuste Carew

Foto: EPA/Scanpix

Chelsea nekter å gi opp kampen om ligagullet.

27.03.10 18:28

CHELSEA - ASTON VILLA 7-1:

- Nå er United favoritter, sa Chelsea-manager Carlo Ancelotti etter hans gutter bare klarte 1-1 borte mot Blackburn sist helg, samtidig som gullrival Manchester United slo Liverpool hjemme.

Men det spørs vel om den italienske ringreven egentlig helt tror på hva han selv uttalte. For det er liten tvil om at Ancelotti helst bør hente hjem et stort trofé denne sesongen, om han ikke skal bli offer for Chelsea-eier Roman Abramovitsj, og russerens nådeløse metoder i jakten på heder og ære. Dermed er tro også et av managerens viktigste våpen i den dramatiske innspurten.

Mot John Carews fjerdeplassjagende Aston Villa slo i hvert fall blåtrøyene nådeløst tilbake etter forrige helgs skuffelse. Og det med toppscorer Didier Drogba på benken fra start.

Lampard og Carew
Det åpnet en anelse passivt på Stamford Bridge, men etter et kvarters spill våknet kampen til liv for alvor. Og Chelseas Frank Lampard var mannen som fikk fyr på lunta til fyrverkeriet.

Formsterke Florent Malouda løp seg fri på venstresiden, og la hardt inn foran mål. Ballen gikk via et par spillere før den havnet hos Lampard, som skled den i mål ved bakerste stolpe.

Etter scoringen økte både tempoet og underholdningen i London, og etter en snau halvtime var det en målhungrig nordmann som kunne sørge for at Aston Villa igjen var tilbake.

Lynvingen Ashley Young hamret ballen inn foran mål fra sin kantposisjon, og inne i feltet hadde John Carew kommet seg fri fra oppasser Jurij Zjirkov. Fra kort hold gjorde han ingen feil. 1-1!

Men så var det denne Lampard, da. Før oppgjøret mot Villa hadde han notert seg for 13 ligamål så langt denne sesongen, men da lagene gikk til pause sto han bokført med 15 fulltreffere.

Kampens andre kom på straffespark. James Collins hadde lagt Zjirkov i bakken, og fra krittmerket gjorde Lampard ingen feil. Friedel var etter ballen, men klarte aldri å stoppe den.

Gikk i oppløsning
I første omgang var Aston Villa godt med på notene, men etter pause skulle de falle langt etter. I hvert fall i målprotokollen. Chelsea var nemlig målkåte, og nettmaskene fikk kjørt seg.

Drøye ti minutter etter hvilen ordnet Florent Malouda 3-1 etter et praktangrep. Deco spilte til Zjirkov som kom på venstresiden. Russeren la inn til Malouda som hamret ballen i mål.

Noen minutter senere var Frank Lampard på farten igjen. Skuddet fra midtbanemannen gikk inn helt nede ved stolperota, og denne gangen var Brad Friedel helt sjanseløs på å stoppe ballen.

Og Villa rakk knapt å summe seg, før de på ny måtte plukke ballen ut av eget nett. Denne gangen kom praktmålet etter en opprulling på høyresiden, og igjen var Malouda sistemann på ballen.

Men det var ennå ikke slutt. Drøye fem minutter før full tid sørget Salomon Kalou for 6-1, og på overtid scoret Frank Lampard sitt fjerde mål for kvelden. Dermed måtte John Carew og hans lagkamerater reise hjem til Birmingham med sju baklengsmål i sekken.

Glipper fjerdeplassen?
Seieren betyr at Chelsea overtar ledelsen i Premier League for i hvert fall en stakket stund. De blå står med 71 poeng etter 32 serierunder. United kan imidlertid gå forbi om de slår Bolton.

For Aston Villa ser det nå også ut til at kampen om en mesterligaplass er i ferd med å glippe. Siden Tottenham vant sin kamp 2-0 mot Portsmouth lørdag, har de et solid grep om fjerdeplassen.

Gutta fra White Hart Lane er nå sju poeng foran Carews Villa på tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag