*Nettavisen* Sport.

Lampard om Messi: - Det er syke tall

Foto: Olivier Morin / AFP

Og Chelsea-profilen mener Lionel Messi er bedre enn barnsomshelten Maradona.

18.04.12 19:03

Onsdag kveld er det duket for gigantoppgjør på Stamford Bridge, når Chelsea tar imot Barcelona til semifinale i Champions League.

Frank Lampard tror ikke overraskende det blir en tøff kamp, og ikke overraskende at nøkkelen til sukess blir å stanse Lionel Messi.

- Syke tall
Lampard mener Messi har feid all diskusjon til side om hvem som er tidenes beste spiller. Argentineren har drevet egen idrett denne sesongen, og har scoret 63 mål, alle turneringer medregnet.

- Jeg vokste opp med Diego Maradona som idol, men Lionel Messi har gått forbi ham. Han kommer sikkert til å gjøre 70 mål denne sesongen. Det er syke tall, sier Lampard ifølge Aftonbladet.

Ashley Cole mener derimot at Chelsea gjør en stor feil om de overfokuserer på Lionel Messi.

- Alle sier at det handler om å stanse Messi, men ikke jeg. Hvis vi bare fokuserer på han, kommer andre Barcelona-spillere til å bidra, sier Ashley Cole.

Tidligere Arsenal-spiller Cesc Fabregas spiller nå for Barcelona. Han tror det blir en tøff kamp i London, og mener Chelsea har gått tilbake til null etter at André Villas-Boas fikk sparken i mars.

- Forandret seg
- Det som skjedde under Villas-Boas, er at de prøvde å spille seg mer ut bakfra. De ville beholde ballen i laget og ha initiativet. Nå er de tilbake til den type fotball som Chelsea hadde suksess med for noen år tilbake, sier Fabregas ifølge The Independent.

Han venter et Chelsea-lag som kommer til å ligge dypt i banen og vente på muligheter, til tross for at de er på hjemmebane.

- Med Roberto Di Matteo spiller de mer kontringsorientert fotball, der de førsøker å spille opp på midtspissen. De er tålmodige og bruker spissen som et referansepunkt, sier Fabregas.

- Beholdt sjelen
Og utdyper:

- Med Villas-Boas prøvde å forandre seg, men nå er de det samme Chelsea-laget som de var da jeg forlot Arsenal forrige sommer, sier han.

Pep Guardiola venter seg mye av det samme som Fabregas.

- De har gjort noen forandringer på laget, men har beholdt sjelen. De er kanskje ikke stabile nok i ligaen, men i disse cupturneringene er Chelsea blant de beste i verden, sier Guardiola.

Lagene møttes også til semifinale i 2009.

Jakter første trofé
Den gang var det katalanerne som dro det lengste strået etter en dramatisk og kontroversiell kamp. Andres Iniesta ble matchvinner for Barca på overtid.

Siden den gang har den spanske toppklubben dominert europeisk klubbfotball og vunnet Champions League ved to anledninger, i 2009 og i 2011.

Chelsea på sin side har fortsatt til gode å vinne turneringen, til tross for at laget har kommet langt mange sesonger. Det nærmeste de blå har kommet seier var i 2008.

Kampstart er 20.45, dramatikken følger du i vårt livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.