*Nettavisen* Sport.

Lampard vil bli «stor»

Foto: AFP/Scanpix

Frank Lampard mener en spiller ikke kan regnes «stor» i fotballverdenen før han har vunnet Champions League. Følg Chelsea - Liverpool fra kl. 20.45.

25.04.07 12:25

DIREKTE KLOKKEN 20.45: Chelsea - Liverpool

Chelsea tar i mot Liverpool på Stamford Bridge onsdag kveld - og jakter på hevn etter sviende nederlaget i 2005.

For Chelsea og den engelske landslagsfansen har Frank Lampard blitt betegnet som en stor spill i en årrekke.

- Champions League-medaljen er størst
Men Chelseas midtbanestjerne tror ikke han kan skrive seg inn i historiebøkene som «en av de største» før han har vunnet Champions League.

- Jeg føler jeg har vist hva jeg kan gjøre når det gjelder det å vinne titlet og medaljer. Men for å være en virkelig stor spiller må du være i stand til å vise frem alle medaljene du har vunnet, sier Lampard til Daily Mirror.

Og slår bestemt fast:

- Champions League-medaljen er den største, og den har jeg enda ikke vunnet. Selvsagt var det stort å vinne Premier League. Men helt siden jeg kom til klubben har det vært for oss å oppnå suksess i Europacupen, mener Lampard.

Lampard legger ikke skjul på at han målet denne sesongen er å vinne fire troféer. Chelsea har allerede vunnet ligacupen, og jakter nå på gullet i Premier League, seier i FA-cupfinalen mot Manchester United - og sist, men ikke minst: Seier i finalen i Champions League.

- Vi har vunnet Premier League to ganger, og forhåpentligvis kan vi vinne gullet igjen for tredje gang. Men vi har en ekstrem og desperat sult til å også gå til topps i Champions League, sier Lampard.

- Vil bli husket
Lampard ønsker å bli husket som en av de største fotballspillerne i moderne tid.

- Om fem eller ti år vil jeg se tilbake på de troféene jeg har vunnet. Jeg ønsker å ha Champions League-medaljen hengende ved siden av Premier League-medaljene mine, sier Lampard, før han likevel understreker følgende foran semifinalekampen mot Liverpool:

- Store spillere skapes av store lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.