*Nettavisen* Sport.

Lamslått av russisk luksus: - Det er helt latterlig

GLADE DAGER: Fotballspillerne Alexander Søderlund (t.v.) og Stefan Strandberg har mye å smile for om dagen. Her er de avbildet etter trening på Ullevål stadion i forbindelse med forberedelsene til EM-kvalifiseringen i fotball mot Bulgaria. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Stefan Strandberg (25) trives, mildt sagt, i sin nye klubb Krasnodar.

03.09.15 11:38

SOFIA (Nettavisen): - Det går veldig fint, jeg stortrives, slår han fast når han treffer Nettavisen på landslagssamling denne uken.

- Helt sykt

Det er ikke mer enn tre måneder siden han skrev under for den russiske toppklubben. At ting er et par hakk større enn det han er vant til fra Norge, er det ingen som helst tvil om, beskriver han.

- Treningsanlegget vårt er helt sykt. Det er umulig å forklare, man er nødt til å se det med egne øyne. Det ligger 25 minutter utenfor byen, og når portene åpner seg kommer man inn til en helt ny verden, forteller han.

Strandberg er rett og slett lamslått av kvaliteten på det meste i den russiske toppklubben.

- Alt er bare så fint og bra. Det er fantastiske bygg, vi har egen innsjø der, presidenten har et hus der som er helt latterlig. Alt er innelåst, hele området med garderobene, treningsanleggene og spa-avdelingene er der. Alt er bare helt latterlig fint, det er som å komme til et luksushotell, mener han.

Midtstopperen, som har spilt mest anker i Russland foreløpig, mener det er mange fordommer som henger igjen når folk tenker på vårt naboland i rødt, hvitt og blått.

- Folk har sine meninger om Russland, men de fleste vet nok ganske lite om hvordan det er der nede. Byen er superfin, jeg har fått meg en fin leilighet og det er utrolig mange fine restauranter i nærheten. Men det er selvfølgelig store forskjeller, og på den andre siden av byen er ikke folk så velstående. Det er ikke like pent, men at det er store forskjeller er noe man venner seg til. For folk med penger og muligheter er det en fantastisk by, sier Strandberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRIVES I RUSSLAND: Stefan Strandberg. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Blir søkkrik

At han er én av dem, er det liten tvil om. Ifølge Adressa tjener Strandberg om lag 70 millioner kroner totalt over de fire årene kontrakten varer.

- Ble du advart mot å reise til Russland før du takket ja til tilbudet?

- Jeg gikk gjennom det meste før jeg dro dit, og tenkte gjennom masse forskjellig. Men når alt kom til alt, var det sportslige såpass bra at jeg valgte å dra. Nå som jeg har kommet meg dit, bodd der i seks uker og sett meg litt rundt, er det 1000 ganger bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Jeg stortrives også utenfor fotballbanen, sier Strandberg.

Når han kommer tilbake etter landslagssamlingen, er planen at han skal starte på russiskkurs for å lære språket. Men allerede har han lært seg et dusin russiske fotballuttrykk, og han forstår instrukser som blir gitt på banen.

- Er det et steg opp fra Tippeligaen også sportslig?

- Det kan ikke sammenlignes en gang. Jeg tror Russland er ranket som nummer seks, mens Norge er ranket som nummer 26. Det er ganske stor forskjell. Men heldigvis for min del har det gått veldig bra på banen foreløpig, sier han.

Skal spille Europaliga-gruppespill

Strandberg har spilt seg til fast plass på laget, og har startet de siste kampene både i Europa og i serien. Laget kvalifiserte seg nylig til Europaligaens gruppespill, og var kun målforskjell unna å kvalifisere seg til Champions League.

- Men klubben og presidenten er ikke fornøyd med å bare være i Europaligaen, de skal hevde seg der og komme langt. Og vi skal helst kvalifisere oss til Champions League neste år, det er det som er planen, sier Strandberg.

Men først er det to viktige kamper med det norske landslaget som gjelder. Den første kommer allerede torsdag kveld, borte mot Bulgaria. Der starter trolig Strandberg på benken.

Kampen starter 20.45 norsk tid og kan følges i Nettavisens livesenter.

P.S: Her kan du se Tippemagasinets innslag med Strandberg:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=CeMwNfut8wtA_1302ymoUp3dj8dUTPAt6cVXKduuZcdY1CvZc9x-hLpF3W4WYRG65BdSrWwCaNu1ahkQGSBSkddZz3bWHtsorK7AKyBaOaKaZyADsspaWPNvd2NQ3FmtflPmer3V-pU&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag