RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landesorg i Portugal

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sønderknuste portugisere trøstet hverandre så godt de kunne etter sjokknederlaget for Hellas i åpningskampen.

En meningsmåling foretatt like før EM, viste at en tredel av portugiserne trodde laget ville nå finalen. Etter nederlaget i premieren er optimismen synkende.

- For seierssikre
Disillusjonerte supportere som fulgte åpningskampen på storskjermer i hovedstaden Lisboa, var nådeløse i sin kritikk av vertenes tamme innsats.

- De var alt for seierssikre. De tok seieren på forskudd - og derfor tapte vi, sier 23 år gamle Mina Pereira, svøpet i det portugisiske flagget, til Reuters.

Tidendes nedtur
Seier ville gitt en etterlengtet opptur for en nasjon på vei ut av bølgedalen, og som har sett frem mot EM på hjemmebane med lengsel i måneder, for ikke å si år. I to år har fansen ventet på revansj etter den ydmykende innsatsen i VM i Sør-Korea og Japan.

Men så ble det i stedet tidenes nedtur for millioner av portugisere.

- Vi har ofret så mye for laget, vi har alltid vært der for dem. Jeg tror spillerne skjønner at de ikke har gjort sitt beste, og de kommer til å beklage innsatsen. Det er jeg sikker på, sier Anre Calado fra Lisboa.

- Jeg håper inderlig de gjør det godt igjen mot Spania.

- Slår Spania
Calado mener Portugal har en tendens til å spille under pari mot antatt svakere motstandere.

- Vi slår alltid de store lagene, for så å tape mot mindre gode motstandere. Jeg tror vi slår Spania, men jeg er usikker før Russland-kampen.

På forkant var det ventet tidenes folkefest i sentrum av Lisboa ut i de små nattetimer, etter at Hellas oppskriftsmessig skulle vært nedsablet. I stedet var det det franske og engelske fans som sto for stemningen i hovedstaden lørdag kveld.

Ikke alle portugisiske supportere lot seg imidlertid knekke av nedturen i premieren.

- Vi spilte ikke bra i dag, men det er fortsatt to kamper igjen i gruppespillet. Jeg er optimistisk med tanke på de neste to. Jeg tror vi fortsatt har en bra sjanse, sier Gervasio.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere