RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landsem varsler «krig»

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagssjefen tror det vil koste svette og tårer å passere det siste EM-hinderet.

Én seier skiller fotballjentene fra direktebillett til neste sommers europamesterskap i Sverige. Onsdag skal det avgjørende slaget stå på Ullevaal stadion – mot Island.

Islendingene slo overraskende Eli Landsems jenter 3-1 på Sagaøya i fjor høst, og har siden sittet i førersete i EM-kvalifiseringsgruppe tre. Nå kan de norske jentene få sin revansje – ved å passere islendingene i aller siste sekund.

Landslagssjef Landsem advarer samtidig den som tror at det blir enkelt. Hun vet at gjestene vil selge seg dyrt.

– De har en fandenivoldsk innstilling – litt det samme som Islands herrelandslag. Jeg tror det kommer til å bli en krigerkamp, og vi er nødt til å unngå å spille dem gode, sier hun til fotball.no.

Spiller «norsk»
Lørdag slet de norske jentene seg til 3-2-seier mot Belgia – uten å imponere nevneverdig.

– Lørdag fikk jeg svar på at vi er med i EM-kampen, og det er det aller viktigste. Så har vi en del ting å rette opp og bli bedre på, men det er viktig å huske at hver kamp lever sitt eget liv, sier hun.

Landsem tror nemlig ikke møtet med Island blir en kopi av Belgia-kampen.

– Det blir en helt annen type fotballkamp. Island er veldig «norsk» i å kjøre direkte og å trykke etter, sier hun – og insisterer samtidig på å holde kortene tett til brystet i dagene som kommer.

– Vi skal fokusere på vårt eget spill, uten at jeg vil gå i detaljer. Flere rundt det islandske laget kan norsk, og følger med i norske medier, sier landslagssjefen hemmelighetsfullt.

– Peiser på
Det norske støtteapparatet kjenner godt til styrker og svakheter hos onsdagens motstander. Landsem varsler en smule kynisme i jakten på seier i den viktige kampen.

– Vi har analysert dem godt, og kjenner hvordan de spiller. Vi har veldig lyst til å vinne, og da skal vi være kyniske for å oppnå akkurat det, sier hun.

Lørdagens seier betyr for øvrig at Landsems elever er sikret minst play off før onsdagens avgjørende gruppekamp. Det er godt å ha i bakhodet.

– Det er bra at vi allerede har sikret oss play off, for nå har vi alt å vinne. Da er det bare å peise på, i og med at vi har sikret oss en matchball til, sier landslagssjefen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere