Landslags-fotballens verstinger

Foto: (Scanpixs/EMPICS)

Noen spillere og noen lag er mye verre enn andre. Se hvilke lag og spillere som verst i klassen her.

12.10.05 14:47

Andorras råtasser
Det lille landet Andorra fostrer mange råtasser, og laget har tilsammen fått 31 gule og 2 røde kort. Spillerne Antoni Lima, Ildefons Lima og Marc Pujol har alle tre fått seks gule kort hver seg. Ildefons Lima har også fått med seg ett rødt kort på veien. I samme gruppe som Andorra finner man også Romania og Adrian Mutu har sparket seg til 5 gule kort i kvalifiseringen.

Ikke lett å være liten
Ett annet lite land som er glad i kort er Albania. Med 18 gule og 1 rødt er de verst i gruppe 2. Klodian Duro har fått flest med fire gule, men i denne gruppen er også danskenes Thomas Gravesen klart å få fire gule. I gruppe tre har Liechtenstein fått 23 gule kort, og beviser at de minste får mest. Råest i gruppe tre er Taavi Rähn med 5 gule.

Roy Keane på topp
Det er muligens ikke spesielt sjokkerende at i gruppe 4, hvor Irland er med, er det Roy Keane som er råest. Fire gule kort er fasiten på kvalifiseringskampene. Færøyene er minstemann i gruppa, og råest - med 16 gule kort.

Ingen nordmenn var med
I Norges gruppe har Italia og Hviterussland fått19 gule, mens Norge har fått 16. Det samme som Moldova. Råest er Skottland, med 20 gule kort - og ett rødt. Sergei Yaskovich på Hviterussland har 3 gule og 1 rødt kort, og blir dermed råest i gruppen. Norges råeste? John Carew, Erik Hagen, Jon Inge Høiland, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise har alle to gule hver.

Beckham på topp
Kvalifiseringens råeste i gruppe seks er David Beckham. Fem gule, ett rødt. Nord-Irland har fått 20 gule og 2 røde i løpet av kvalifiseringen.

Spansk råtass
Den spanske råtassen Albeda har fem gule kort for Spania, mens gruppe syvs råeste lag er Bosnia med 27 gule og 2 røde. Det er nesten like godt som Andorra.

Svenske pingler
I løpet av kvalifiseringen har Sverige kun fått ni gule kort, og fire av dem har gått til en og samme spiller - Alexander Östlund. Island har fått 23 gule og 2 røde i gruppen, mens Bulgaria har 22 gule og 2 røde.

Oppsummert betyr det at Andorra har både kvalifiseringens råeste lag, og råeste spiller. Så spørs det om siste runde i kvalifiseringen gjør noe med akkurat det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.