RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landslagsfabrikken

Sist oppdatert:
Brann kan bli den største leverandøren av landslagsspillere om Norge kommer til EM.

BRANN STADION (Nettavisen): Håkon Opdal, Martin Andresen og Jan Gunnar Solli skrev et lite stykke moderne fotballhistorie for Brann på onsdag.

For første gang siden 23. august 1961 spilte nemlig tre Brann-spillere for start i landskampen mot Hellas.

Roald «Kniksen» Jensen, Rolf Birger «Pesen» Pedersen og Trygve Andersen var det forrige Brann-trekløveret som startet en landskamp av betydning.

- Internasjonalt nivå
- Det er veldig positivt for klubben at tre spillere starter for Norge. Det viser at vi har spillere som holder godt internasjonalt nivå i klubben, sier en tydelig tilfreds sportsdirektør i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til Nettavisen.

13-3 er det blitt i målforskjell på de fem siste kampene for Norge, og bare onsdagens uavgjort mot regjerende EM-vinner Hellas har ikke endt med seier.

Sjansene for at Norge kvalifiserer seg EM-sluttspillet i Østerrike og Sveits neste år er store om Åge Hareides menn fortsetter med samme spill.

Bruun-Hanssen tror Brann kan bli den største leverandøren av spillere til en norsk EM-tropp.

Hele sju spillere i dagens Brann-tropp kan bli aktuelle.

Sju fra Brann i EM?
- Petter Vaagan Moen er svært nære en plass i landslagstroppen allerede nå. I tillegg har vi Eirik Bakke, Azar Karadas, Hassan El Fakiri og Erlend Hanstveit som kan bli aktuelle om de leverer for Brann. Jeg vet at spesielt Bakke er svært sugen på landslagsspill igjen, mener Branns sportsdirektør.

- Har Brann overtatt for Rosenborg som den fremste leverandøren til Norges landslagstropp?

- Ja, for øyeblikket er det jo det. Det har med de prestasjonene vi gjør på banen, og at vi er en klubb som kjemper i toppen, sier Bruun-Hansen, og minner om også Thorstein Helstad entret banen i andreomgangen mot Hellas.

- Vår uttalte målsetting er å vinne serien og hevde oss i Europa. At vi får spillere i landslagsdiskusjonen er en konsekvens av våre sportslige ambisjoner, fortsetter han.

- Hvor viktig er det for en klubb å ha spillere på landslaget?

- Veldig viktig. De får prøve seg på et høyere nivå, og tar med seg referansene og impulsene tilbake på Brann-treningene, svarer Bruun-Hanssen.

Björnsson imponerte
Totalt var seks spillere for Brann i aksjon i onsdagens EM-kvalifiseringskamper. Fire for Norge - og to fra Island.

Kristjan Örn Sigurdsson og Armann Björnsson var begge på banen da Island spilte 1-1 mot Spania på lørdag og slo gruppetreer Nord-Irland onsdag.

Björnsson scoret Islands første mål i 2-1-seieren mot Nord-Irland, og fikk tillit fra start fremfor Stabæks Veigar Pall Gunnarsson og Barcelona-stjernen Eidur Gudjohnsen.

- Helt topp at seks spillere fra Brann var i aksjon, konstaterer Bruun-Hanssen.

Han er spesielt imponert over Armann Björnssons innsats.

- Armann har vist hos oss at han er veldig god som spiss. Og nå viser han det også for Island. Kjempehyggelig, mener sportsdirektøren.

Vaagan Moen skal tilbake
Petter Vaagan Moen er svært nær en plass i Åge Hareides tropp. Venstrevingen legger ikke skjul på at han har store ambisjoner med flagget på brystet.

- Jeg skal gjøre mitt ytterste slik at jeg blir med i troppen til neste landskamp, slår han fast.

Vaagan Moen gleder seg stort over at fire Brann-spillere var i aksjon på Ullevaal mot Hellas.

- Det er veldig hyggelig, og det viser at vi har en tropp i Brann med masse gode spillere, som får tillit på internasjonalt nivå, sier han.

Neste landskamp for Norge er bortekampen mot Bosnia 17. oktober. I den kampen blir Brann trolig den største leverandøren av spillere til Åge Hareides tropp. Nok en gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere