RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landslagsfersking: - Ikke redd for å mislykkes


NY: Haitam Aleesami er fersk på det norske landslaget.
NY: Haitam Aleesami er fersk på det norske landslaget. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Haitam Aleesami har blitt en IFK Göteborg-favoritt.

Landslagsuttatte Haitam Aleesami (24) har fått en høy stjerne hos IFK Göteborgs supportere etter en trang fødsel i klubben. Seriøsiteten har blitt hans varemerke.

Over en helside i Aftonbladets papirutgave forklarer 24-åringen hvordan han har snudd motgang til medgang. I vår måtte han tåle kritikk fra supporterne, men et halvår senere er han blitt en favoritt.

- Sånn er det om man spiller i IFK. Folk forventet at jeg skulle spille på høyt nivå umiddelbart. Men det ante meg at jeg trengte forsesongen før jeg kunne prestere, sier Aleesami til avisen.

- I kjelleren

Forrige uke ble den tidligere Fredrikstad-spilleren belønnet med landslagsplass av trener Per-Mathias Høgmo. Og i Sveriges nest største by går ting på skinner, men det har ikke kommet av seg selv.

- Man må akseptere at det går opp og ned i forsesongen. Jeg ga maks på treningene og sparte meg ikke foran treningskampene. Jeg var nede i kjelleren, både fysisk og mentalt, men jeg sto på og tenkte at det kommer til å løsne.

- Jeg er ikke redd for å mislykkes. Det bryter meg ikke ned i det hele tatt. Det er måten man lærer på, forklarer 24-åringen.

Skryter av Wæhler

I Göteborg er han lagkamerat med 39 år gamle Kjetil Wæhler. Aleesami er kjent som de mest treningsvillige og best trente på det svenske laget, men selv hevder han å få sterk konkurranse fra landsmannen.

- Han er et stort forbilde for mange av oss yngre fotballspillere. Se bare på kroppen hans. Han er nærmere 40 år, men spiller som han er 25. Vi er like seriøse begge to, svarer han på spørsmål om hvem av de to som er mest nøye på detaljene.

For Aleesami overlates ingenting til tilfeldighetene.

- For meg er riktig mat, restitusjon og ni timer søvn hver natt viktig, forklarer han.

Aleesami har spilt 90 minutter i samtlige kamper denne sesongen. Mot Häcken 16. august scoret han sitt første Allsvenskan-mål. IFK leder den svenske serien to poeng foran AIK og Norrköping etter 22 serierunder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere