RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landslagsjentene får OL-kval på vinterstid

LANDSLAGSSJEF Even Pellerud trøster spillerne (f.v.) Marita Skammelsrud Lund, Gry Tofte Ims og Elise Thorsnes etter tapet for England i åttedelsfinalen i VM.
LANDSLAGSSJEF Even Pellerud trøster spillerne (f.v.) Marita Skammelsrud Lund, Gry Tofte Ims og Elise Thorsnes etter tapet for England i åttedelsfinalen i VM. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Even Pelleruds fotballjenter må spille en miniturnering i februar/mars. Seier gir OL-plass og Rio de Janeiro-tur.

- Det er sikkert ikke det ideelle for norske spillere og lag. Men fotball har blitt «helårs», sier Pellerud til NRK om tidspunktet for kvalifiseringen.

Norges håp om en OL-billett ble holdt i live da Nederland røk ut mot Japan i VM tirsdag.

Sveits, Sverige og Nederland er de øvrige landene som skal konkurrere om den siste europeiske plassen i OL neste år. De fire lagene skal møtes mellom 29. februar og 9. mars, opplyser Det europeiske fotballforbundet (UEFA) til Dagbladet.

Det skal da spilles seks kamper hvor lagene møtes én gang. Vinneren av turneringen kvalifiserer seg til sommerlekene i brasilianske Rio de Janeiro.

Det er fremdeles uklart hvor kampene skal spilles. UEFA bekrefter imidlertid at de vil arrangeres i ett av de fire landene som spiller.

Overfor nyhetsbyrået TT bekrefter Det svenske fotballforbundet at de er interesserte.

- Vi ønsker det fordi publikum får muligheten til å se fotball og for å få en sportslig fordel, forklarer fotballpresident Karl-Erik Nilsson.

Frankrike og Tyskland er allerede kvalifisert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere