*Nettavisen* Sport.

Landslagskeeper ute i kulden

Craig Gordon er udiskutabelt førstevalg for Skottland. Men i klubblaget Hearts er han ute i kulden.

14.02.07 10:12

Craig Gordon regnes som et av Europas største keepertalenter. I en alder av 24 år er han allerede etablert som et soleklart førstevalg for Skottland, og har spilt 18 kamper for «The Tartan Army».

- Mentalt påvirket av overgangsrykter
Men etter at en rekke Premier League-klubber begynte å vise interesse for ham, og Gordon innrømmet at han var smigret av interessen, har han vært ute i kulden i klubblaget Hearts. Det er i første rekke Fulham som har vært på banen, men også Arsenal er blitt koblet til Gordon.

Han har ikke spilt på førstelaget siden 14. januar, og i de tre siste kampene har han ikke en gang vært på benken.

Ifølge Daily Record hevder klubbledelsen at overgangsspekulasjonene hadde påvirket Gordon mentalt, og at han ikke var forberedt til å spille for klubben.

Vraket på b-laget
Men selv ikke da overgangsvinduet stengte, ble han hentet tilbake på førstelaget.

Tirsdag skulle han egentlig ha spilt reservelagskamp mot Motherwell, men fikk en telefon fra lagledelsen på formiddagen at han var vraket fordi Eduardas Kurskis trengte kamptrening. Kurskis ble hentet fra FC Kaunas i januar og har tatt Gordons plass på benken på førstelaget de siste ukene.

Kurskis ble imidlertid skadet i første omgang, og kan bli ute en god stund. Det kan bety at Skottlands førstevalg i de kommende EM-kvalifiseringskampene kan få kamptrening på Hearts' reservelag i ukene som kommer.

Skottland møter Georgia og Italia i sine neste kamper i EM-kvalifiseringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.