*Nettavisen* Sport.

Landslagssjef for en kveld

Foto: Tor Richardsen/Scanpix

BELFAST (TV 2 Nettavisen): Med Åge Hareide værfast i Molde, overtok Stig Inge Bjørnebye landslagstreningen i Belfast. - Spennende og morsomt, synes han.

16.02.04 22:05

- Det har jo sin sjarm, synes Bjørnebye selv.

- Det er klart vi skulle hatt Åge her, men nå er det en gang blitt slik, så da får vi gjøre det beste ut av det. Vi kommer nok til å håndtere det greit, tror den tidligere englandsproffen.

Ingen problemer med å være sjef
- Jeg har jo vært med Åge en uke i England, hvor vi brukte mye tid på å planlegge samlingen. Det blir nok ikke veldig annerledes enn om Åge var med, tror Bjørnebye.

- Er det problematisk for deg å skulle gå fra å være kompis og lagkamerat med flere av spillerne, til plutselig å bli sjefen deres og være en autoritet for dem?

- Jeg skjønner godt at spørsmålet stilles, men dette er ting vi forholder oss til profesjonelt. Jeg er ikke redd for dette i det hele tatt, jeg har ingen problemer med å være sjef, og tror ikke det blir problemer for spillerne å forholde seg til dette heller.

Positiv innstilling
Stig Inge Bjørnebye har store forventninger til den første virkelige landslagssamlingen – med de fleste utenlandsproffene tilgjengelig.

- Det blir spennende å se de beste fra Hongkong sammen med de beste spillerne fra utlandet. Vi så en veldig positiv innstilling fra ungguttene vi hadde med til Østen, og forlanger den samme holdningen fra de mer meritterte spillerne, sier Bjørnebye til TV 2 Nettavisen.

På mandagens trening var det bare Hareide og Magne Hoset (som led samme skjebne som sjefen) som manglet. Erlend Hanstveit og Håvard Flo spilte kamper i helgen, og tok det med ro under kveldsøkten. Også John Arne Riise ble spart.

- Jeg tror det går bra med John Arne, vi har god kontroll på skaden hans, sier assistenttreneren.

Hører Hareide
Selv ser Bjørnebye det litt humoristiske i situasjonen som oppsto mandag. Det spørs om Hareide er like munter.

- Jeg hører fortsatt gjenklang av stemmen hans i ørene mine, ler kveldens landslagssjef.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.