Landslagssjefen: - Får den matchingen vi trenger

Even Pelleruds lag får god matching i VM-oppkjøringen med fire tøffe kamper på en uke i Algarve Cup.

Even Pelleruds lag får god matching i VM-oppkjøringen med fire tøffe kamper på en uke i Algarve Cup. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Even Pellerud rullerer i Algarve Cup.

Even Pelleruds utvalgte kastes rett ut på dypt vann i VM-forberedelsene med kamp mot USA i storturneringen Algarve Cup onsdag.

For landslagssjefen blir turneringen viktig med tanke på å få sett flest mulig spillere. Det norske laget vil dessuten få mer enn god nok matching i turneringen.

Onsdag er USA motstander, så følger Island fredag og Sveits mandag. Neste onsdag er det plasseringskamp mot et lag fra en annen gruppe.

- Nå er vi endelig i gang. Det blir fire kamper på en uke her. Dermed må vi rullere mest mulig på laget, sier Even Pellerud til NTB.

Ni av VM-lagene er blant de 12 nasjonene som deltar i den tradisjonsrike turneringen. Norge har vunnet den fire ganger, men forrige gang var helt tilbake i 1998. De siste årene har USA og Tyskland vekslet på å vinne.

- Dette er en fantastisk flott turnering, og vi vil få den matchingen vi trenger på et veldig høyt nivå, sier Pellerud.

- Hvilke spillere regner du med å måtte dra ekstra veksler på framover og under VM?

- Jeg er ikke så opptatt av enkeltspillere, men i denne turneringen håper jeg at vi får inn strukturen i laget både offensivt og defensivt, sier landslagstreneren.

Blant spillerne som har meldt forfall til turneringen er Wolfsburg-stjerne Carolina Graham Hansen. Også Nora Neset Gjøen er skadd.

Spillere som lagets nyutnevnte kaptein Trine Rønning, Lene Mykjåland, Isabel Herlovsen og superveteran Solveig Gulbrandsen vil naturlig nok være viktige for laget både på og utenfor banen.

Norge spiller sin første VM-kamp mot Thailand i Ottawa 7. juni, om drøyt tre måneder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.