Landslagsspiller brakk nakken

Foto: Mike Egerton (PA/Scanpix)

Utrecht-forsvareren Mihai Nesu opplevde det samme som Dagfinn Enerly.

11.05.11 18:22

Det er over fem år siden den triste ulykken i Kristiansand der Dagfinn Enerly brakk nakken i et sammenstøt med en lagkamerat – og havnet i rullestol.

Nå står den rumenske landslagsspilleren Mihai Nesu (28) i fare for å havne i samme situasjon.

Ifølge ESPN.com, som siterer den nederlandske avisen De Telegraaf, brakk Nesu nakken i et sammenstøt med en lagkamerat under trening i den nederlandske klubben FC Utrecht tirsdag.

Vellykket operasjon
Nesu skal umiddelbart ha mistet all førlighet fra halsen og ned. Han ble brakt til sykehus i ambulanse og operert like etterpå. Det fem timer lange inngrepet beskrives som vellykket, men det er fortsatt usikkert om Nesu får tilbake førligheten.

- Vi må vente noen dager eller uker før vi vet om Mihai får tilbake førligheten i lemmene, soer klubblege Simon Goedegebuure.

Lagkameratene opplevde naturligvis det hele som svært dramatisk.

- Hjelpeløs
- Først ventet vi noen sekunder på at han bare skulle reise seg opp igjen. Men han ble liggende og begynte å skrike. Han sa han ikke kunne røre seg, og at han ikke klarte å puste. Det var en intens opplevelse, man føler seg helt hjelpeløs, forteller forsvarskollega Jan Wuytens til De Telegraf.

Mihai Nesu har spilt åtte A-landskamper for Romania. Om det blir flere, er selvsagt underordnet at Nesu kommer seg på beina.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.