RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NFF-NEI: Landslagsspillerne bestemte i et møte at de ikke ønsket å stille opp på TV 2s nettprogram Herrelandslaget. Her er landslagstrener Per-Mathias Høgmo (t.v.) og mediesjef Svein Graff.
NFF-NEI: Landslagsspillerne bestemte i et møte at de ikke ønsket å stille opp på TV 2s nettprogram Herrelandslaget. Her er landslagstrener Per-Mathias Høgmo (t.v.) og mediesjef Svein Graff. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Landslagsspillerne hadde møte: Satte foten ned for TV 2-program

Sist oppdatert:
- Jeg ble overrasket, sier TV 2s reporter.

TV 2s nettserie «Herrelandslaget» fikk ikke lov til å intervju noen av landslagsspillerne på det siste pressetreffet før kampen mot Aserbajdsjan.

Etter det Nettavisen erfarer, ble programmet et tema på et møte med spillerutvalget midtveis i forrige samling.

Der kom spillerne frem til at de ikke ønsket å stille opp på flere intervjuer med «Herrelandslaget».

Årsaken skal være at mange er ukomfortable med å være påtatt morsomme, og flere skal ha reagert på at de ble stilt spørsmål av TV 2s reporter selv når de ikke hadde blitt innmeldt på forhånd, slik landslagets presseregler krever.

- Takket nei til moro-intervjuer

Landslagets kommunikasjonssjef Svein Graff er på ferie i Spania, men skriver dette til Nettavisen i en sms:

TV 2S REPORTER: Mathias Skarpaas.

- Landslagsspillerne var tilgjengelig for media daglig under samlingen som varte i ti dager. TV 2 hadde tre reportere som gjorde sine intervjuer. På det siste pressetreffet takket spillere nei til å være med på moro-intervjuer med den ene reporteren, men prioriterte TV 2 sporten og TV 2.no. Det fikk reporteren beskjed om og respekterte, skriver Graff.

Programmet «Herrelandslaget» er et humoristisk nettprogram som promoterer seg slik på egne nettsider: «Herrelandslaget - der du stiller spørsmålene, og landslagsguttene svarer.»

Noen av spørsmålene har vært om alt mellom himmel og jord, som hva favorittmaten er, hvor mye man tar i benkpress, hva man hadde jobbet med hvis man ikke var fotballspiller og hvem som er den beste motspilleren.

- Men så fikk jeg en mail ...

TV 2s Mathias Skarpaas leder programmet. Han hadde et inntrykk av at det var ganske god stemning rundt serien.

- Vi publiserte den fortløpende slik at vi hadde tre episoder ute i den uken landslaget var samlet, men så fikk jeg en mail om at de ikke ville stille opp, og at det ikke var anledning for meg å prate med noen spillere på den siste samlingen de hadde der. Det førte til at vi ikke kom i mål med episode fire, sier Skarpaas til Nettavisen.

Han kjenner seg ikke igjen i kritikken om at han filmet spillere som ikke var ønsket på forhånd.

- Jan Åge Fjørtoft sa tidlig i uken at jeg ikke kunne snakke med spillere jeg ikke hadde meldt inn og at jeg filmet dem når de ikke visste at de ble filmet. Jeg stiller meg undrende til det, i og med at det er på et pressetreff. Jeg har aldri hørt om noen som ikke føler seg komfortable med å bli filmet på en pressekonferanse. Det er litt derfor man er der, sier Skarpaas.

GA BESKJED: Svein Graff.

- Kjenner meg ikke igjen

Han mener han ikke publiserte noen opptak som ikke var gjort der spillerne med viten og vilje svarte på spørsmålene.

- Jeg føler det ble en «sannhet» at jeg gikk rundt der og snikfilmet. Det kjenner jeg ikke meg igjen i, for jeg har ikke hatt tilgang på spillerne utenfor pressetreffene. Jeg stilte alle spillerne spørsmål om de kunne tenke seg å stille opp for å svare på noen seerspørsmål, så det var på en måte avklart. Det var også frivillig om de ønsket å stille opp, så jeg kjenner meg ikke igjen i det, sier TV 2-profilen.

Rosenborg-spiller Pål André Helland er blant spillerne som ble intervjuet av programmet. Han har ikke hørt noe om at noen i spillergruppa var misfornøyde.

- Det la jeg ikke merke til, sier Helland til Nettavisen.

- Hvordan var det å stille opp på programmet?

- For min del var det greit, jeg er veldig åpen, men det er store individuelle forskjeller. Det er ikke sikkert alle er like komfortable med å ha kamera på seg. Det er vanskelig for meg å uttale meg når jeg ikke har satt meg inn i saken, jeg fikk ikke med meg at de ikke var der (på det siste pressetreffet).

REAGERTE IKKE: Pål André Helland.

Espen Solbakken er redaksjonsleder og ansvarlig for landslagsdekningen i TV 2. Han registrerer at TV 2s ønsker ikke var helt sammenfallende med landslagets ønsker mot slutten av samlingen.

- Vi syntes det var synd, men da var det igjen kun ett pressetreff i forbindelse med samlingen. Vi tok det til etterretning da og kommer til å snakke med landslagsledelsen om veien videre for å avklare grensesetting og avtaler, sier han til Nettavisen.

- Tar TV 2 noe selvkritikk i forbindelse med serien?

- Vi får først høre på hva NFF har å si, men vi ønsker å fortsette med denne type innhold. Serien ble godt mottatt hos seerne, og etter det vi kjenner til hos de aller fleste spillerne også. Vi syntes det ble et godt og underholdende konsept. Videotallene var også gode, sier han.

- Kommer det til å være rom for å lage mer av dette programmet i fremtiden, Graff?

- De må gjerne lage det, men det kan kanskje være en fordel å orientere oss om det på forhånd, slik at spillerne kjenner premissene, skriver Graff i en sms.

- Jeg ble overrasket

Skarpaas og TV 2 har tidligere lagd lignende serier med U21-landslaget under EM i Israel, håndballjentene og snowboardlandslaget, men har ikke opplevd klager før nå.

- Det er en serie vi egentlig har lagd med ganske stor suksess. Og jeg ble litt overrasket over at de spørsmålene der var for drøye å stille. Jeg mener det var harmløse ting jeg videreformidlet fra seerne. Jeg ble overrasket, innrømmer han.

- Er det noe du tar selvkritikk for?

- Uten virke arrogant, så er det lite jeg har kommet frem til som jeg kunne ha gjort annerledes, sier han.

UFORSTÅENDE TIL KRITIKKEN: TV 2s reporter Mathias Skarpaas, her sammen med Caroline Farstad Søvik.

Skarpaas legger til at han skjønner at landslaget vil verne de som ikke ønsker å være med på programmet.

- Men det som er rart, er at de ikke kan finne noen på landslaget som kan stille opp. De er over 20 mann, så om det var noen få som ikke ønsket å svare «hvem som er raskets på laget» eller «hva de liker å spise», så synes jeg det er synd at det skal bli et etterlatt inntrykk at landslaget sa nei til det kollektivt, sier han.

Konradsen: - En morsom greie

Anders Konradsen var også med på episoder av programmet. Men heller ikke han har fått med seg at det har vært misnøye innad i spillergruppa.

- Nei, jeg var ikke klar over det, jeg visste ikke at de ikke fikk være med på siste pressetreff, sier Konradsen til Nettavisen.

- Hvordan synes du det var å stille opp?

- Det var en morsom greie, sier han.

Nå håper TV 2-Skarpaas serien gjenoppstår senere i kvaliken.

- Jeg fikk utrolig god tilbakemelding på serien. Dette er tydeligvis noe folk ønsker å se. Folk liker å se en annen side av landslagsspillere som opptrer på et høyt fotballnivå. Det var stor interesse rundt det og jeg håper at vi kan gjøre det igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere