RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MÅ LEVERE: Uten en god kamp mot Nord-Irland betyr ikke San Marino-seieren noe, mener landslagsdebutant Birger Meling.
MÅ LEVERE: Uten en god kamp mot Nord-Irland betyr ikke San Marino-seieren noe, mener landslagsdebutant Birger Meling. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Landslagsspillerne vil gjøre Ullevaal til et fort igjen

Sist oppdatert:
Uten storspill mot Nord-Irland vil San Marino-kampen bli glemt, mener de norske spillerne.

- Når du spiller på Ullevaal vil du vinne. Vi skal prøve å gjøre Ullevaal til et fort. Da må vi vinne kamper som mot Nord-Irland, sier en offensiv Birger Meling.

22-åringen fikk sin debut for det norske A-landslaget da han spilte hele kampen i 8-0-seieren over San Marino på torsdag, og gjorde sine saker bra. Den angrepsvillige venstrebacken var ofte å se fremover på banen, og spilte til børskarakter 7 på Nettavisens spillerbørs.

Men vel tilbake i Norge er landslagsdebutanten tydelig på at selv ikke en 8-0-seier over San Marino betyr stort, dersom laget ikke klarer å følge opp mot Nord-Irland på søndag.

VIL VINNE: Markus Henriksen under pressetreffet i Sandvika på fredag, med en offensiv innstilling før kampen mot Nord-Irland på søndag.

- Da blir den glemt igjen

- San Marino, ikke noe disrespekt til dem, men de skal du slå ti av ti ganger. Det er Nord-Irland-kampen som blir den største testen. Det er den kampen som vil ha mest å si ut ifra den samlingen her, sier Rosenborg-backen til Nettavisen.

Han får støtte av midtbanespiller Markus Henriksen.

- Nei, da blir den seieren glemt igjen. Det er sånn når du spiller to tette kamper. Da er det viktig å levere, svarer Henriksen på spørsmål om hvilke konsekvenser et eventuelt tap for Nord-Irland vil få.

- Om vi klarer å få med oss to gode kamper, føler vi at vi er på rett vei. Det blir artig å se hvordan vi faktisk ligger an per nå, sier Henriksen.

- Vi var langt nede, alle sammen

Likevel ber han nordmenn om ikke å glemme hvilken prestasjon Norge fikk til mot San Marino.

- Det var egentlig det perfekte scenarioet, det som skjedde. Det er det ingen tvil om. San Marino er ikke all verden til landslag, men å vinne 8-0 internasjonalt er uansett sterkt, uansett hvem man vinner mot, sier han.

Mohamed Elyounoussi, banens beste mot San Marino, avslører at det norske laget var langt nede etter Tysklands ydmykelse av Norge i september, da våre beste menn ble sendt hjem med 0-6 i bagasjen.

- Vi ville svare, etter et sånt tap. Vi var langt nede, alle sammen. Den beste måten å svare på er med en sånn type kamp som vi spilte, uansett hvem vi møter, sier tremålsscoreren fra San Marino-kampen.


Kan bryte seks år gammel forbannelse

Det virker som om de norske guttene virkelig er kampklare før søndagens oppgjør mot Nord-Irland. Elyounoussi følger nemlig Birger Melings offensive holdning inn mot kampen.

- Nå er det seier mot Nord-Irland og å vinne på Ullevaal som gjelder, for det viktigste nå er å forberede oss til neste kvalik igjen. Da må vi gjøre Ullevaal til et fort, sier Moi.

FORT: Mohamed Elyounoussi vil gjøre Ullevaal Stadion til et fort igjen.

Og det ser det ut til at det norske laget er på vei til å gjøre allerede. På tre hjemmekamper så langt i 2017 har Norge fortsatt til gode å tape en kamp. Sist gang vi gikk gjennom et kalenderår uten tap på hjemmebane, var i 2011.

Markus Henriksen håper at hjemmeformen holder seg. Det kan i så fall bli starten på en opptur for norsk landslagsfotball.

- Jeg håper jo at vi klarer å ta med oss den formen inn mot Nord-Irland, sier Hull-spilleren, som ikke var med da Lars Lagerbäck debuterte som norsk landslagssjef mot nettopp nord-irene med 0-2-tap i Belfast.

- Jeg tror gutta er veldig revansjelystne igjen mot Nord-Irland, og vil avslutte med stil på et gruppespill som ikke gikk sånn som vi hadde ønsket, sier han.

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere