RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landslagsstopperen har stått over to kamper: - Veldig dårlig timing med tanke på Ungarn-kampene


SPILLETID: En av Per Mathias Høgmos suksessoppskrifter har vært å bruke spillere i form.
SPILLETID: En av Per Mathias Høgmos suksessoppskrifter har vært å bruke spillere i form. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Bundesliga-ekspert Eivind Sundet liker ikke at Even Hovland sliter med spilletid.

Even Hovland har vært en bauta i forsvaret til det norske fotball-landslaget de siste kampene. Sammen med stopperkollega Vegard Forren, har han tatt hver en utfordring på strak arm, og vært en viktig brikke i kampen om å komme seg til EM.

Alt dette skjedde i en periode hvor han spilte fast i klubblaget Nürnberg. Tirsdag var ikke Hovland å se i startelleveren til Nürnberg for andre kamp på rad, da de tok imot Düsseldorf i den tyske cupen. Det er ikke gode nyheter for landslagssjef Per Mathias Høgmo.

PS: Ubekreftede meldinger på Twitter hevder at Hovland har slitt med sykdom, og at det er grunnen til at han ikke har spilt for Nürnberg. Nettavisen har ikke fått bekreftet disse opplysningene. Lite kamptrening vil uansett være kjedelig for midtstopperen frem mot Ungarn-kampene.

- Det er veldig dårlig timing å ikke spille fotball med så viktige kamper som kommer opp. En av suksessformlene for Høgmo har vært å bruke spillere som får spilletid i klubblagene sine. Om Hovland nå ikke får mer spilletid, er det usikkert hva som bør gjøres, mener Eurosports Bundesliga-ekspert Eivind Sundet i samtale med Nettavisen.

- Hviles ikke
Kampen mot Düsseldorf er ikke av det uviktige slaget for Hovlands klubb. Laget slitter i 2. Bundesliga, og har ikke vunnet på fire kamper i serien. Dermed er cupen et av områdene klubben kan skaffe litt etterlengtet suksess.

DÅRLIG TIMING: Eivind Sundet liker ikke at Even Hovland vrakes i Nürnberg.

- Cupen er viktig for klubben. De hører hjemme helt i toppen av 2. Bundesliga, og når de ikke lykkes der, blir prioritert. De hviler ikke spillere der, mener Bundesliga-eksperten.

Sundet er åpen for at Hovland kan ha en liten skade eller noe sykdom, og at det er grunnen til lite spilletid.

- Nordtveit på gang
Skulle ikke Hovland bli klar til å spille seg inn igjen på laget i løpet av de neste to kampene, blir det spennende å se hva Per Mathias Høgmo gjør i forbindelse med de viktige Ungarn-kampene 12. og 15. november.

Et alternativ er å bruke en annen nordmann som spiller i tysk fotball, nemlig Håvard Nordtveit. Nordtveit spiller i Borussia Mönchengladbach, et lag som spiller både Champions League og er med på øvre halvdel av Bundesligaen.

- Både klubben og Nordtveit er på gang, etter en trøblete start på sesongen. Nordmannen er førsteinnbytter, og får stadig mer spilletid. Minuset, med tanke på landslagsplassen, er at Nordtveit spiller midtbanespiller for klubblaget, mens det er på midtstopperplass han kan komme til å trengs på landslaget, forklarer Sundet.

- 110 prosent sikkert at han spiller
Nettavisens fotballekspert, Joacim Jonsson, er helt sikker på at lite spilletid i Nürnberg på kort sikt ikke har noe å si for Hovlands landslagsplass.

SPILLER: Joacim Jonsson garanterer at Even Hovland spiller mot Ungarn.

- Det har ingenting å si i forhold til kvaliken. Det er 110 prosent sikkert at han spiller mot Ungarn, sier Jonsson til Nettavisen.

Problemet for Hovland er derimot om han blir lenge borte fra startelleveren. Da står et eventuelt EM i fare, tror Jonsson.

- På lang sikt så går det ikke. Man kan ikke sitte på benken i 2. Bundesliga og spille EM. Det går ikke. Spiller man på landslaget til Norge, så må det forventes at man i det minste spiller fast i 2. Bundesliga, er svensken helt klar på.

PS: Nürnberg slo Düsseldorf hele 5-1 tirsdag kveld, og er videre i den tyske cupen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere