RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langer ut mot dommerne

Sist oppdatert:
Sportssjef Lars Tjernås tar et oppgjør med dommerstanden og kritikerne av HamKam.

HamKam har pådratt seg enormt mange karantener denne sesongen og ligger sist på Fotballforbundets fair play-statistikk.

Keeper Ivar Rønningen må stå over søndagens kamp mot Lyn etter å kjeftet på seg sitt femte gule kort i forrige serierunde. Jan Michaelsen har hittil fått åtte gule kort, og er en av fem HamKam-spillere som må sone karantene neste gang de får gult kort.

- Store navn slipper unna
- Det siste kortet til Ivar var dumt og unødvendig. Vi har pratet med ham om det, sier Tjernås, før han går hardt ut mot dommerstanden i Tippeligaen.

- Jeg ønsker ikke å unnskylde alle kortene vi har fått i år, mange av dem har vært unødvendige, men riktige. Men jeg vil påstå at en del lag og spillere med gode navn slipper billigere unna enn andre. Jeg har gått gjennom mange episoder på video. Vi er blitt hardt straffet, og en del av kortene har vært helt håpløse, sier Tjernås, som mener at HamKam har fått et ufortjent rykte blant dommerne som et grisete lag.

- Vi er helt klart et duellag, og spillerne skal bli straffet når de går over streken. Men listen for å få kort er lavere hvis en klubb har fått rykte på seg for å være et griselag, mener Tjernås.

Trekker frem LSK-kampen
Han trekker frem bortekampen mot Lillestrøm som et eksempel på skjev dømming.

- Vi fikk fire gule kort, mens LSK fikk ingen. Frode Kippe plantet albuen i Marcus Ringberg tre ganger i løpet av kampen. Men det var Ringberg som fikk gult kort – for kjefting, sier Tjernås.

Brage Sandmoen, som dømte kampen på Åråsen, fnyser av kritikken fra Tjærnås.

- Jeg avviser på det sterkeste at det er noen forhåndsdømming av HamKam fra dommernes side. Kortene HamKam fikk, var helt ok, sier Sandmoen til Nettavisen.

Han innrømmer derimot at Kippe burde ha fått det gule kortet i kampen.

- Dommerobservatøren som var på kampen, gjorde meg oppmerksom på at Kippe kanskje skulle ha fått en advarsel. Jeg så derfor kampen på video, og jeg er helt enig med Tjernås i at Kippe skulle hatt gult kort, sier Brage Sandemoen.

- Brønnpissing
Sportssjef Tjernås tar også et opprør med spillestil-kritikken enkelte har kommet med mot HamKam. Kritikken går ut på at laget spiller en primitiv fotball der filosofien går ut på å ødelegge mest mulig for motstanderen og selv satse på dødballer og lange fremspill.

Senest etter søndagens runde i Kristiansand uttalte Starts David Nielsen følgende om HamKam:

«Det er umulig å spille fotball mot dem. Det er en stor seier at vi holder fokus og tar poengene fra dem, når de bare slår langt. Det er forferdelig. De ødelegger fotballen med det spillet.»

- Jeg har tidligere i sesongen tatt til motmæle mot tilsvarende kritikk. Jeg mener det er brønnpissing som folk bør holde seg for gode til så lenge vi holder oss innenfor regelverket. Vi spiller den fotballen vi tjener mest på, men det er skapt et stereotypt bilde av oss i media der vi blir fremstilt som et lag som kun scorer på dødball. Det er relativt enkelt å sjekke at det ikke stemmer, sier Tjernås.

Ringberg tvilsom
Foruten Ivar Rønningen, som må sone for gult kort, er Marcus Ringberg den eneste spilleren som er usikker før møtet med Lyn på Briskeby. Han er halvskadet og testes før kamp.

- Vi er nødt til å vinne hjemmekampene for å overleve i Tippeligaen. Vi går for seier mot Lyn, slår Tjernås fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere