Langer ut mot United og storklubbene

SATT TILBAKE: Alan Pardew mener Wilfried Zahas tid i Manchester United ødelagte utviklingen til vingen.

SATT TILBAKE: Alan Pardew mener Wilfried Zahas tid i Manchester United ødelagte utviklingen til vingen. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Manageren-profil mener toppklubbene må tenke seg om.

26.09.15 13:08

Da Wilfried Zaha signerte for Manchester United i 2013 ble han ansett som et av balløyas mest lysende unge talent.

United brukte rundt 10 millioner pund på unggutten og forventningene var store. Det ble imidlertid lite spilletid for vingen i storklubben.

Totalt fikk Zaha bare fire kamper for United. Han ble også leid ut til Cardiff, uten å lykkes nevneverdig og nå er 22-åringen tilbake i Crystal Palace, klubben der han i ung alder fikk sitt store gjennombrudd.

Under Alan Pardews ledelse i londonklubben har Zaha igjen begynt å vise lovende takter, men han er fortsatt et stykke unna den karrieren han ble spådd. Pardew legger mye av skylden for det på nettopp United.

- Satt tilbake
Crystal Palace-bossen sparer ikke på kruttet når han langer ut.

- United tok en stor sjanse. Han hadde aldri spilt i Premier League da de hentet ham. For at han skulle utvikle seg videre trengte han regelmessig spill i Premier League, men et år på benken i United satte ham tilbake. Det er det absolutt ingen tvil om, sier Pardew ifølge Daily Mail.

Pardew er generelt skeptisk til at storklubbene rasker til seg det som kan krype og gå av unge talent, som de ikke har plass til på laget.

Chelsea og Mancheste City er eksempler på klubber som støvsuger markedet for unggutter som har potensial til å lykkes.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Alan Pardew. Foto: Ben Stansall (Afp / NTB scanpix)

- Jeg føler at storklubbene plukker opp talentene for tidlig og henter dem inn uten å ha en plan for hvordan de skal brukes på laget. Se på Manchester City og spillere som Scott Sinclair og Jack Rodwell. For spillere som opplever slikt, er det vanskelig å komme tilbake på sitt beste nivå, de har mistet ett eller flere år med utvikling, sier en kritisk Pardew.

- Er god nok
Palace-bossen sier han jobber hardt for å få Zaha tilbake der han var. Manageren mener at under en normal utvikling ville Zaha nå vært høyaktuell for det engleske landslaget og EM i 2016, men på grunn av den tunge tiden i United, frykter Pardew at det nå er for sent for vingen.

- Jeg jobber med ham hver dag og jobben min er å få ham til å forstå hva som kreves på dette nivået og hva som skal til for å prestere jevnt. Det er ingen tvil om at han er god nok for Premier League. Men det han vil bli målt på, er om han kan holde et jevnt nivå fra uke til uke, score mål og bidra med assists, forteller den tidligere Newcastle-manageren.

- Jeg liker å jobbe med Wilfried. Jeg kan hjelpe ham, for han ønsker å bli god. Når du har vært i Manchester United, så vil du alltid bli husket som en profil, selv når du er i en annen klubb, sier ringreven om Zaha.

Crystal Palace har fått en god start på sesongen i Premier League og ligger på åttendeplass med ni poeng etter seks kamper. Søndag møter Pardew og hans menn nykommer Watford til dyst i London.

Manchester United på sin side møter Sunderland lørdag.

Premier League følger du i Nettavisens livesenter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.