*Nettavisen* Sport.

Lånte hårføneren til Ferguson

Foto: NIGEL RODDIS (Reuters)

Roberto Mancini raste mot egne spillere etter sjokktapet.

Han trodde neppe sine egne øyne da Sunderlands Dong-Won Ji snublet gjennom Manchester Citys forsvar og sikret 1-0-seier til hjemmelaget på overtid søndag ettermiddag.

Ikke kunne Roberto Mancini tro at det gikk an å tape en kamp man dominerte så totalt. Og ikke kunne han tro den elendige innsatsen bakover i sluttminuttet.

Fikk kjeft
Ifølge The Times skal Mancini har vært rasende på minst fem spillere som ikke gjorde noe helhjertet returløp før Sunderland-scoringen. Spillerne skal ha fått en solid dose kjeft i garderoben etter tapet.

- Noen ganger ønsker vi å angripe med ti spillere. Men det kan du ikke gjøre. Det holder ikke for et topplag. I den situasjonen angrep vi med åtte spillere, men de samme åtte spillerne som angrep må komme seg raskt tilbake, sier Mancini.

- Jeg er ikke bekymret over at vi bryter ned motstanderen og skaper sjanser, men jeg er bekymret over at jeg at jeg trenger spillere på banen som forstår situasjoner, som ikke lar to spillere være igjen alene når vi blir kontret på, sier italieneren ifølge The Times.

- Dette kan ikke skje med et godt lag. Jeg håper at spillerne mine kan forstå at de er et topplag, og forstå at de ikke kan slippe inn mål som det, legger han til.

To målløse på rad
Nå håper han at tapet kan være en vekker for spillerne etter to målløse kamper på rad.

- Vi må ta ytterligere 45 poeng i løpet av siste halvdel av sesongen. Vi scoret tre-fire mål per kamp, men det kommer perioder der vi ikke scorer. Jeg vet ikke hvor mange sjanser vi hadde, men når du ikke vinner, er det viktig å ikke tape, sier Mancini.

Frustrasjonen var så stor etter kampen at Mancini styrtet ned spillertunnelen uten å ta Sunderland-manager Martin O’Neill i hånda. Men han tok senere kontakt med O’Neill for å gratulere. Akkurat det tok O’Neill med et smil.

- David (Platt, førstelagstrener i City, red.anm) kom og sa at han (Mancini) ikke mente å være avvisende. Jeg har ingen problemer med det. Jeg kan naturligvis forstå frustrasjonen hans, sier O’Neill, ifølge The Times.

Sunderland-manageren var naturligvis overlykkelig etter de tre overraskende poengene.

- Det var en ufattelig prestasjon av laget. Jeg innser at Manchester City beleiret 16-meteren vår de siste 20 minuttene, men for oss var det utrolig å vinne kampen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.