Gå til sidens hovedinnhold

Lars Bohinen er ny Aalesund-trener

Klubben bekrefter ansettelsen.

Aalesund bekrefter onsdag at klubben har ansatt Lars Bohinen som ny hovedtrener. Han overtar jobben etter Trond Fredriksen.

I forrige uke ble det klart at Fredriksen var ferdig i klubben, etter høstens nedrykk fra Eliteserien. Bohinen leder laget fra og med 2018-sesongen.

- Vi mener at dette er en god match, og gleder oss til å ta fatt på samarbeidet, sier klubbdirektør Geir Steinar Vik i en pressemelding.

- Et klart mål

Ifølge Vik skal klubben ha vurdert en rekke kandidater fra både inn- og utland, men valget falt til slutt ned på Sandefjord-sjefen.

- AaFK får en trener som ble nominert i kåringen av årets trener i Eliteserien, og en leder som vil være en viktig skikkelse i vårt langsiktige arbeid med å gjenoppbygge AaFK til en toppklubb i norsk fotball.

Bohinen selv gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Det er flere ting som har trigget meg til å velge AaFK. Jeg føler det ligger et stort potensiale i klubben og dens omgivelser. Engasjerte supportere, et engasjert næringsliv og et solid fundament i form av et flott stadion, gode spillere og gode treningsforhold. Så må vi sørge for å tette de hullene som finnes i spillertroppen, og nullstille dem som er med fra 2017-sesongen, forklarer Bohinen i pressemeldingen.

- På kort sikt må klubbens ambisjon være å rykke opp igjen. Jeg vet av erfaringen at det ikke er en enkel øvelse, men det må være et helt klart mål, sier Bohinen videre.

- Ingenting skjer over natten

Den tidligere landslagsspilleren sier videre at han har en ambisjon om å bygge opp klubben til en utfordrer i Eliteserien på sikt.

- Skal vi nå gamle høyder må det jobbes målbevisst, møysommelig og tålmodig. Ingenting skjer over natten. For meg er det viktigst å få på plass en konkurransedyktig spillertropp, bygge en god prestasjonskultur og skape en tydelig spill-identitet, forklarer Lars Bohinen.

Bohinen har siden 2014 vært hovedtrener i Sandefjord og ledet klubben til en 13.-plass på tabellen i 2017-sesongen, etter opprykket fra OBOS-ligaen året før.

- Lars Bohinen har gjort en meget god jobb i Sandefjord gjennom fire sesonger, og satt et tydelig preg på klubben. I Lars får vi en dyktig trener som vet hva som kreves i OBOS-ligaen gjennom erfaringene sine i Sandefjord, sier klubbdirektør Geir Steinar Vik om Bohinen.

Som spiller har Bohinen vært i klubber som Lyn, Vålerenga, Viking, Lillestrøm, Nottingham Forest, Blackburn, Derby og Lyngby.

Han har 49 landskamper og 10 mål for det norske landslaget.

- Skape engasjement

Styreleder i Ålesund Fotball AS, Jan Petter Hagen tror at Bohinen vil skape et stort engasjement rundt AaFK:

– Vi vet at AaFK er en attraktiv klubb for trenere. Lars Bohinen har god erfaring både som trener og sportsdirektør, samt en lang og innholdsrik spillerkarriere. Han kommer til å skape engasjement rundt seg og i klubben, sier Hagen i pressemeldingen.

Bohinen ble tidligere i vinter koblet med trenerjobben i Viking, men stavangerklubben ansatte nylig Bjarne Berntsen som ny trener.

Les også

Slik spilles Eliteserien 2018

Kommentarer til denne saken