*Nettavisen* Sport.

Larsen: - Ikke krise ennå

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): - Det er ingen vits i å krisemaksimere, vi spiller en helt grei kamp der vi er uheldige som ikke får med oss poeng, oppsummerte Stabæk-trener Gaute Larsen etter kampen.

29.08.04 23:02

STABÆK - LYN 0-1: I en jevnspilt kamp der lagene hadde hver sin omgang var det til slutt Lyn som fikk med seg tre meget verdifulle poeng hjem til Oslo. Resultatet gjør at Stabæk befester sin posisjon som nedrykkskandidat, mens Lyn kun ligger et poeng bak fjerdeplassen som gir spill i Royal League.

Kampfakta og spillerbørs

Tam forestilling
Det var en relativt tam forestilling på Nadderud stadion, der kun 3650 tilskuere hadde funnet veien. Stabæk åpnet imidlertid kampen friskt, og burde ha tatt ledelsen i åpningsminuttene da både Stian Ohr og Eirik Markegård hadde store muligheter for vertene.

- I dag ble det stang-ut istedenfor stang-inn, derfor får vi ikke med oss poeng, konstaterte en oppgitt Gaute Larsen til TV2 Nettavisen.

Det begynner for alvor å se mørkt ut for Stabæk nå. Laget har tatt kun ett poeng på sine siste fire seriekamper.

- Det er klart at jeg må ta min del av ansvaret for resultatene, men det viktigste nå er at vi ikke henger med hodet og at vi jobber knallhardt sammen fremover.

Edmilson debuterte
Lyn kom bedre med i andre omgang, mye takket være en frisk Jan Derek Sørensen på topp.

- Vi la om fra 4-2-3-1 til 4-3-3 i pausen, det følte jeg hjalp godt på, sa Lyns trener Espen Olafsen etter kampen.

Allerede etter syv minutter av andre omgang hadde Sørensen en gedigen mulighet til å putte for gjestene. Sørensen ble spilt gjennom og Jon Knutsen skled på det sleipe føret. Likevel klarte ikke Sørensen å overliste Stabæk-keeperen.

Nyinnkjøpte Leif Gunnar Smerud spilte en svak kamp på midtbanen, og ble byttet ut med den mye omtalte Edmilson drøye halvtimen før slutt.

Edmilson fikk dermed være med å feire at Jan Derek Sørensen enkelt fikk score kampens eneste mål - på en pasning som minnet mistenkelig mye på et dårlig skudd fra Tomas Sokolowski.

- Det var herlig å få tre poeng, selv føler jeg meg ikke helt i kampform, men jeg synes laget hadde en fin rytme i spillet i andre omgang, uttalte en fornøyd Edmilson etter kampen.

Fortsatt god moral
Til tross for at skuffelsen over tapet var til å ta og føle på i garderoben til Stabæk etter kampen, trakk landslagsaktuelle Martin Andresen frem positive aspekter ved kampen.

- Det er tross alt bedre å spille brukbart og tape, enn å spille dårlig og tape, kommenterte lagkapteinen.

Selv fikk han en tung kamp mot de aggresive ungguttene på Lyns midtbane.

- Moralen i laget er fremdeles veldig god, jeg er sikker på at vi kommer til å plukke flere poeng utover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.