Larsen: - Ikke sløs med kryssene

Til tross for null seirer på 14 kamper i 2004 er Stabæk-trener Gaute Larsen sterk i troen før møtet med Sogndal. - Det blir hjemmeseier. Garderer man, sløser man med kryssene, sier han.

13 treningskamper. Null seirer. En seriekamp. Null poeng. Det er Stabæks fasit i 2004. Fjorårets bronsevinner har blitt tippet langt ned på tabellen av de aller fleste. Kritikerne hevdet at 0-2 mot Odd i seriepremieren langt på vei var et bevis på at de har hatt rett.

- Et steg tilbake
Trener Gaute Larsen er imidlertid sterk i troen på at det blir seier mot Sogndal. Og det til tross for at Stabæk tapte både hjemme og borte mot Jan Halvor Halvorsens lag i fjor.

- Vi var skuffet etter kampen mot Odd. Den var et skritt tilbake fra de siste treningskampene. Spesielt den siste mot Molde. Men vi mobiliserer maksimalt før søndagens kamp på Nadderud, og å krysse av for noe annet enn hjemmeseier på tippekupongen, vil være å sløse med kryssene, sier trener Gaute Larsen til TV 2 Nettavisen.

- Har dere gjort noe spesielt i forberedelsene?

- Nei, det har vi ikke. På treningene har vi vært grundige i forhold til basisen i spillet vårt. Og rollefordelingen i laget, sier han.

- Vi ser det annerledes
Stabæk-treneren avviser bestemt at mangelen på seier er blitt en mental sperre for spillerne.

- Det har det ikke. Dere journalister gjør selvfølgelig jobben deres, og graver i resultater i januar og februar. Vi ser det ikke på samme måte. For oss er treningskampene en forberedelsesfase. Seriekamper noe annet. Vi vil selvfølgelig vinne kamper, men treningskampene er først og fremst en fase som skal forberede oss fysisk og fotballmessig til seriekampene. Og vi føler oss godt forberedt, sier han.

- Nå har vi spilt én seriekamp, og står med null poeng. Men det er fortsatt 25 kamper igjen å spille. Sånn ser vi på det. Og vi stod også med null poeng etter første seriekamp i fjor. Det endte med bronse, legger han til.

Gunnarsson tvilsom
Larsen vurderer spesielt to posisjoner før kampen mot Sogndal. Veigar Pall Gunnarsson sliter med en vond rygg, samtidig som Thomas Finstad gjorde det bra da Stabæk 2 slo Lillestrøms andrelag denne uka. I tillegg er André Muri aktuell for et comeback etter å ha slitt med hofteproblemer den siste tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag