RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lasse Kjus blir LSK-leder

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Den tidligere alpinisten blir trolig styremedlem i klubben.

Valgkomiteen i Lillestrøm Sportsklubb har innstilt den tidligere toppalpinisten som styremedlem til i klubbens nye styre, skriver Romerikes Blad mandag.

Sammen med tidligere Skedsmo-ordfører Anita Orlund velges trolig 41-åringen inn i LSK-styret under Åråsen-klubbens årsmøte onsdag.

- De siste årene har det ikke gått så bra sportslig som vi har ønsket, og LSK har ikke vunnet serien siden 1989. Med Lasse Kjus ønsker vi å få inn kompetanse fra en annen idrett. Han har vært en del av et miljø med vinnerkultur, og vi håper at han kan bidra til en profesjonalisering av LSK, sier leder valgkomiteen Øyvind Thoresen til rb.no.

- Helt blank fotballfaglig
Alpinisten med 16 OL- og VM-medaljer ser fram til en styrejobb på Åråsen.

- Det er et ønske fra LSK om å få inn noen med toppidrettserfaring. Jeg har spilt fotball på 6. og 7. divisjonsnivå, og anser meg som helt blank fotballfaglig. Men jeg håper jeg kan bidra mer på et administrativt plan. Jeg har mange tanker og meninger om hvordan en organisasjon kan bygges opp. Det blir også morsomt å komme innenfor og se hvordan en fotballklubb drives, sier Kjus.

Valgkomiteens leder ser ikke på Kjus manglende fotballkunnskaper som noe minus.

- Vi har vurdert flere med sportslig bakgrunn, også fra fotball. Lasse Kjus var en av de første som dukket opp på vår liste, og samtalene med ham har styrket hans kandidatur, sier Thoresen.

Besteforeldre fra Romerike
Kjus anser seg som normalt fotballinteressert, og LSK er en klubb han har vokst opp med et forhold til.

- Jeg er slektsmessig fra Romerike. Både farfar og morfar kommer derfra, og familien min har alltid hatt en dragning mot LSK. Det blir spennende å jobbe med LSK dersom jeg blir valgt inn i styret onsdag, sier Kjus.

Han har besteforeldre fra Kjus gård i Skedsmo, og alpinistens foreløpig ukjente tilknytning til Romerike er dermed kjent.

- Ole Kristian Furuseth er fra Jessheim. Kjetil André Aamodt bodde i sin tid på Skedsmokorset. Aksel Lund Svindal er fra Kjeller. I tillegg er hele slekta til Kjetil Jansrud fra Romerike. Det var ganske åpenbart at også du måtte ha gener fra Romerike?

- Romerike er område jeg er fra set sterkt idrettsområde. Det har kommet mange store idrettsnavn derfra. Nå håper jeg å bidra til at LSK klatrer oppover igjen, sier Kjus.

Les flere nyheter fra Romerike her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere