Gå til sidens hovedinnhold

Lathans utfordrer Cristiano Ronaldo

Denne mannen kan fort bli toppscorer i Premier League.

Det er kanskje ikke så mange i Norge som bryr seg om Middlesbrough, annet enn de 22 medlemmene i supporterklubben.

Men det finnes et par gode grunner til å vie Gareth Southgates mannskap litt oppmerksomhet kommende sesong. Stewart Downing, tenker du kanskje på nå, og han er helt riktig en av årsakene.

Den viktigste heter imidlertid Afonso Alves, som kommende sesong kan komme til å overta Cristiano Ronaldos status som toppscorer i Premier League.

Seks mål på sju starter
Brasilianeren kom til klubben på den siste dagen før vinterens overgangsvindu stengte 31. januar og debuterte som innbytter 9. februar. Først i april scoret han sitt første mål for klubben, men da ble det attpåtil to av dem mot selveste Manchester United.

Det var ikke så mange som la merke til det, men Afonso Alves scoret faktisk seks ligamål for Middlesbrough, til tross for at han bare startet sju kamper (Fire av de 11 han fikk forrige sesong, fikk han som innbytter).

Det å score mål, faller svært naturlig for Afonso Alves.

27-åringen startet karrieren i Atletico Mineiro i Brasil før han i 2002 dro til Sverige og ble en suksess i Örgryte. 23 mål og 40 kamper senere skiftet han til Malmö, hvor han ble seriemester i 2004.

I 2006 ble han solgt til Heerenveen, hvor karrieren virkelig tok av. Alves satte klubbrekord med 34 mål i 2007, og ble den tredje brasilianske toppscoreren i Æresdivisjonen etter legendariske Romario og Ronaldo.

7. oktober 2007 satte han europeisk rekord med å score sju av målene da Heerenveen vant 9-0 over Heracles.

Kopierer Romario
Likevel kom han til England med et rykte som en lat spiller.

Alves forstår at han fremstår som lat når han spiller, men forklarer ryktet med at han har basert spillestilen på Romario.

- Forsvarere vet ikke hvordan de skal opptre mot meg. Det ser ut som at jeg er lat, akkurat som Romario, men det er ikke sant. Jeg spiller et spill med dem. Det er taktikk. De følger ikke med på meg, og når de først gjør det, er det for sent, har Alves tidligere forklart.

Nå er han blitt vant til det engelske været og det engelske miljøet og går inn i den nye sesongen med et visst forventningspress på seg.

- Det er umulig å forvente 20 mål fra en spiller, men vi vet at hvis vi gir ham et par sjanser, så scorer han. Jeg er sikker på at han kommer til å score, men det er vanskelig å si hvor mange, sier manager Southgate til Northern Echo.

Boro-bossen skryter også av brasilianerens innstilling.

- Afonsos holdning i sesongoppkjøringen har vært utmerket. Han har vist at han kan score, ikke bare ett, men to eller tre i én kamp. Det er en styrke for alle lag, mener Southgate.

Kun to nykommere
Det poenget støtter Nettavisen, som på grunn av Afonso Alves tipper at Middlesbrough ender et godt stykke over nedrykksstreken i Premier League kommende sesong.

Klubben har bare hentet inn to spillere i sommer, den franske U21-landslagsspilleren Didier Digard og nederlenderen Marvin Emnes.

Digard trives best som et anker på midtbanen og kostet fire millioner pund da han kom fra Paris St. Germain. Emnes er en offensiv og anvendelig spiller som kom fra Sparta Rotterdam for 3,2 millioner.

- Han kan spille hvor som helst i angrep, så han har anvendelighet i tillegg til fart, energi og tekniske ferdigheter. Forrige sesong fikk han sitt gjennombrudd i Sparta og avsluttet forrykende med åtte mål på sine ti siste kamper, forteller Southgate.

Les også: Keane – villmann og geni

Middlesbrough har mistet midtbanekrigeren George Boateng og keeperen Mark Schwarzer, for å nevne de viktigste først, og har i tillegg solgt Lee Cattermole til Wigan.

Savnet av Schwarzer er kanskje verst å takle for Boro-fansen. Han erstattes enten av Ross Turnbull eller Brad Jones, som til sammen bare har 15 Premier League-kamper på cv-en.

Sannsynligvis starter Jones som førstevalg mellom stengene. Men Nettavisen tror ikke at Boro vil bli merkbart svekket av dette.

Ikke hvis Afonso Alves leverer som forventet.

Forrige sesong: 13. plass
Nettavisens tips: 13. plass

Kilder: Boros offisielle nettside, Daily Mail, Wikipedia, Northern Echo

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg