*Nettavisen* Sport.

Laudrup slakter FCK

Foto: Scanpix

Seier mot Sparta Praha er ikke nok til å blidgjøre Brian Laudrup.

Etter 0-2 mot CFR Cluj og Yssouf Koné i forrige runde av europaligaen, var FC København pent nødt til å vise seg fra en bedre side torsdag.

Trener Ståle Solbakken tok grep. Han benket vanligvis pålitelige Ailton og spilte i stedet med fotrappe Dame N'Doye fra start.

Etter 25 minutter løp senegaleseren fra det som var av tsjekkere og satte ballen til side for Jaromir Blasek.

Skuffet Laudrup
Deretter fikk både Cesar Santin, Mikael Antonsson og nevnte N'Doye hver sin store mulighet, men FCK-trioen mislyktes hver gang.

Nasjonalhelten Brian Laudrup kommenterte kampen for dansk Viasat. Han var ikke imponert over det Solbakkens disipler viste fram i Parken.

- Det er for mange som gjemmer seg. Det ser ut til at de ikke tør å ha ballen, konkluderte Laudrup.

Som spiller var han overlykkelig hver gang ballen ble slått i hans retning.

- Dette gjør det vanskelig å bygge opp angrepsspillet. Målet kom også som en tilfeldighet, påpeker han.

Holdt pusten på overtid
N'Doye ble sendt ut på løpetur etter en klarerende heading fra midtbanespiller Peter Larsson. Deretter maktet ingen tsjekkere å komme skikkelig oppi den raske angriperen.

- Det var ikke noe godt Sparta Praha-mannskap vi så her i kveld. Likevel var det nære på å ta med seg poenget mot slutten, sier Laudrup.

Selv om FCK skapte de største sjansene holdt hjemmefansen pusten fire minutter på overtid. Da kom stortalentet Vaclav Kadlec alene mot FCK-keeperen. Johan Wiland klarte heldigvis for Solbakken & Co. å blokkere tsjekkernes siste forsøk.

- Vi vet at FCK kan mye bedre enn spillet de viser fram i øyeblikket. Spillerne mangler nok selvtillit. De kom ikke til Champions League, og det stikker dypt. Men hver seier teller og det der det som skal til for å snu dette, sier Viasat-ekspert Preben Elkjær.

PS! PSV slo CFR Cluj 1-0 i Eindhoven, noe som gjør at Gruppe K er vidåpen før kampdag 3.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag