*Nettavisen* Sport.

Laudrup: Uavgjort er bra

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Den danske fotball-legenden Michael Laudrup vil ikke være med på at bare seier er godt nok mot Norge lørdag.

Oslo (ANB): 46-åringen, som i øyeblikket er hovedtrener i spanske Mallorca, følger det danske landslaget med argusøyne. Fra 2000 til 2002 var han landslagssjef Morten Olsens assistent.

Laudrup ser at lørdagens storkamp på Ullevaal kan bli av usedvanlig stor betydning for utfallet i EM-kvalifiseringsgruppe H. Danmark har i øyeblikket tre poeng å hente inn på Norge, men Laudrup vil ikke uten videre bruke begrepet skjebnekamp av den grunn.

Spår jevn kamp
– Det blir en utrolig spennende kamp, ikke minst med tanke på stillingen i gruppa. Norge har fått en fantastisk start med tre seirer, og har blant annet slått Portugal samt vunnet to vanskelige kamper mot mindre nasjoner, fastslår han overfor Danmarks Radio.

– Jeg tror det blir en veldig jevn kamp, men jeg håper selvfølgelig som dansk at Danmark får et positivt resultat, og at vi vinner kampen. Men jeg vil si at uavgjort heller ikke er så ille, tilføyer spisslegenden – og påpeker at danskene lørdag kveld har gjort unna de to vanskeligste bortekampene i gruppespillet. Mot Portugal og Norge.

I forkant av lørdagens kamp har det vært snakket mye om at Norge må klare seg uten John Carew. Laudrup er spent på hva det vil bety for måten Egil Drillo Olsen griper an oppgaven.

– Det blir spennende å se om Norge legger om spillet, sier Mallorca-treneren – men påpeker samtidig at han ikke tror enkeltspillere er det viktigste å se opp for lørdag.

– Jeg tror ikke det er de individuelle spillerne man skal ha respekt for når man snakker om Norge, men snarere den direkte stilen Norge benytter seg av, sier han.

Stor respekt
46-åringen har naturligvis fått med seg at Drillo-stilen igjen har skapt overskrifter i hjemlandet før skjebnekampen i Oslo. Laudrup hiver seg imidlertid ikke på hylekoret uten videre.

– Han er en trener som har vært utrolig lenge i faget, og som i hvert fall i Danmark er synonym med en bestemt spillestil. Men det er en spillestil mer enn en person, sier han.

Mannen med 104 landskamper i rødt og hvitt ser at Drillo har utrettet store ting. – Man er nødt til å ha respekt for en mann som tross alt har skapt så mange resultater. Og på samme måte som vi her i Spania diskuterer Real Madrid og Barcelona, diskuterer vi i Danmark hvordan Norge og Danmark spiller. Men man må respektere at han har skapt resultater, sier han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.