RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leeds-fans stormet banen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Leeds sløste bort seieren, og har i praksis rykket ned fra the Championship. Det likte fansen dårlig.

Det gamle storlaget spilte semifinale i Champions League så sent som i 2001, men er nå på vei ned til nivå tre i England - for første gang.

Leeds trengte sårt tre poeng mot middelhavsfarer Ipswich, og det så lovende ut da Richard Cresswell ga hjemmelaget ledelsen allerede etter tolv minutters spill foran sesongens høyeste tilskuertall på Elland Road: 31 269. Men Cresswell og spisskollega David Healy, som har smått utrolige 29 mål på 56 landskamper for Nord-Irland, klarte ikke å punktere kampen.

Sen utligning
Og to minutter før slutt gikk det galt for Leeds - igjen. Alan Lee utlignet for Ipswich, og sendte i praksis Leeds ned enda et hakk i seriesystemet.

Stormet banen
Skuffede Leeds-tilhengere stormet banen etter utligningen, og dommeren måtte stoppe kampen. Først etter en halvtime kunne de siste minuttene spilles.

Bunnrival Hull klarte å karre til seg en 1-0-seier borte mot Cardiff, og ligger dermed tre poeng foran Leeds før siste serierunde.

Målforskjellen til Hull er ni mål bedre enn Leeds', og Leeds møter også sterke Derby på bortebane i siste kamp. Leeds trenger altså nærmest et mirakel om plassen skal berges.

- Det er en trist nok dag som det er. Jeg ønsker ikke å snakke om stormingen av banen, sa en skuffet Leeds-manager Dennis Wise til BBC etterpå.

Se tabellen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere