Leeds må unnvære Viduka

Leeds-manager Eddie Gray må trolig klare seg uten Mark Viduka i det viktige bortemøtet med Manchester United om ti dager, etter at spissen er tatt ut i troppen til Australias vennskapskamp mot Venezuela.

Dermed er det duket for "krig" mellom Gray og Australias landslagssjef Frank Farina. Leeds har kniven på strupen i kampen om fornyet Premier League-kontrakt, og Gray er neppe interessert i å la den storvokste dra av gårde for å spille vennskapskamp.

Bedre blir ikke situasjonen av at Viduka nylig fikk velferdspermisjon for å reise hjem til Australia for å besøke sin alvorlig syke far.

I går scoret Viduka ett av Leeds mål i 4-1-nedsablingen av Wolverhampton. Hvis den tidligere Celtic-spissen drar med landslaget til Caracas, går han trolig glipp av oppgjøret med United tre dager senere.

Farina begrunner uttaket av Viduka med at det er viktig for hans beste spillere å få erfare hvordan det er å spille i Sør-Amerika, forut for VM-kvalifiseringen. Farina benytter samtidig anledningen til å fyre av en bredside mot FIFA, etter at den internasjonale fotballorganisasjonen besluttet at vinneren av kvalifiseringen i Oceanias ikke lenger er direkte kvalifisert til VM.

- Jeg er under stort press her. FIFA har fratatt Oceania en direkteplass til VM-sluttspillet, og en kampene vi skal spille kan være i et sør-amerikansk land, sier Farina til Sky Sports.

- Det er ikke sikkert vi møter Venezuela, det kan like gjerne bli Brasil eller et annet land, men vi får ikke mange sjanser til å spille på det kontinentet. De som klager over uttaket burde heller henvende seg til FIFA. Hvis de ikke hadde frattatt oss plassen, ville vi ikke vært i denne situasjonen, legger han til.

Den australske landslagssjefen er lite innstilt på å imøtekomme Grays ønsker om å gi Leeds-spissen fri fra landslagsspill.

- Hvis jeg lar én spiller bli hjemme for å spille en viktig kamp, må jeg gi alle fri. Jeg kan ikke gi enkeltspillere spesialbehandling, for da kommer de andre klubbene til å forlange det samme, sier Farina.

Her er Australias tropp til vennskapskampen:
Mark Schwarzer (Middlesbrough)
Michael Petkovic (Trabzonspor)
Stan Lazaridis (Birmingham City)
Craig Moore (Rangers)
Lucas Neill (Blackburn)
Tony Popvic (Crystal Palace)
Kevin Muscat (Millwall)
Tony Vidmar (Cardiff City)
Mile Sterjovski (Lille)
Steve Laybutt (Excelsior Mouscron)
Ahmad Elrich (Parramatta Power)
Simon Colosimo (Parramatta Power)
Vince Grella (Empoli)
Scott Chipperfield (Basel)
Brett Emerton (Blackburn)
John Aloisi (Osasuna)
Marco Bresciano (Parma)
Harry Kewell (Liverpool)
Mark Viduka (Leeds)
Josip Skoko (Genclerbirligi).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.