RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger press på Carew

Foto: Aykut AKICI/TurkSporFoto / SCANPIX
Sist oppdatert:
ULLEVÅL (TV 2 Nettavisen): - John Carew må, som alle andre, prestere over tid, sier landslagssjef Åge Hareide. Han foretrekker å bruke Ole Martin Årst mot Belgia.

Landslagsledelsen presenterte tre små overraskelser da troppen til privatlandskampen mot Belgia 18. august ble offentliggjort på Ullevaal Stadion mandag. Ole Martin Årst, Alexander Ødegaard og Jan Derek Sørensen er med i troppen.

- Men jeg håper spillere som John Carew, Steffen Iversen og Ronny Johnsen kan nærme seg toppform og være aktuelle for italiakampen, sier Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

Må overbevise mot Belgia
John Carew har nylig skiftet klubb, og fikk en skade i tåa etter bare 16 minutter i sin første treningskamp. Helgens seriepremiere med Besiktas er derfor alt han har i kroppen av spilletid.

Samtidig har Ole Martin Årst vist stigende form med Tromsø. Nå belønnes han med en landslagsplass. Det er fire år siden sist 30-åringen ble tatt ut på Norges landslag.

- Det vil være veldig avgjørende hva han viser mot Belgia, understreker Hareide. Han er også usikker på formen til Tore André Flo, som er i sesongoppkjøringen med italienske Siena.

Norges landslagssjef legger med andre ord et sterkt press på de aktuelle spissene.

- Selv om spillere er gode, må de også prestere noe for å være med. Jeg håper at dette kan være et positivt press, forklarer landslagssjefen.

Steffen Iversens retur til Norge og sterke ønske om å spille på landslaget, gleder Hareide. Det er likevel litt for tidlig å ta ham ut i en landslagstropp, mener sjefen.

- Vi så Steffen spille i går, og fikk også med oss den første kampen hans på TV. Det er imponerende, det han gjør, med tanke på formen. Jeg håper han blir bedre og bedre, for han har en spisskompetanse vi trenger, men det er litt tidlig ennå.

Håper Solskjær blir frisk
Ole Gunnar Solskjær er ute med skade, og er uaktuell for Norge i flere måneder framover. I 18-mannstroppen har Hareide tre spillere som er aktuelle for jobben som hengende spiss.

- Tore André Flo, Frode Johnsen og Magne Hoset. Alle tre kan spille hengende spiss. Frode har vært veldig god for Rosenborg i det siste, og kjenner systemet veldig godt, sier Hareide, uten å ville bekrefte at Johnsen er et foreløpig førstevalg i denne rollen.

Hareide og assistent Stig Inge Bjørnebye må planlegge framtiden uten Ole Gunnar Solskjær. I beste fall er han tilbake i 2005 - i verste fall er karrieren over.

- Vi får vente og se hvordan det går med Ole Gunnar. Vi får bare krysse fingrene og håpe at han blir frisk, sier Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere