Legger seg flat etter «rasist-spøk»

Foto: Mike Hewitt (2013 Getty Images)

Den engelske landslagssjefens pauseprat ble lekket til pressen.

17.10.13 10:48

Roy Hodgson er kjent som en spøkefugl, men denne gangen har det imidlertid gått fra spøk til alvor for den tidligere Viking-treneren.

Nå blir han nemlig beskyldt for å ha fortalt en vits med rasistiske undertoner, melder The Telegraph.

Pausepraten
Ifølge avisen skal han ha kommet med blemmen da de engelske spillerne samlet seg i pausen under 2-0-seieren mot Polen tirsdag, og den skal ha vært rettet mot Tottenham-spiller Andros Townsend.

The Telegraph skriver at minst én spiller skal ha blitt sjokkert over Hodgsons kommentarer.

Foto: Jonathan Brady

Vitsen lar seg ikke lett oversette til norsk, men her er den engelske versjonen:

«NASA decided they’d finally send a man up in a capsule after sending only monkeys in the earlier missions.They fire the man and the monkey into space. The intercom crackles, 'Monkey, fire the retros’. A little later, 'Monkey, check the solid fuel supply’. Later still, 'Monkey, check the life support systems for the man’. The astronaut takes umbrage and radios NASA, 'When do I get to do something?’

NASA replies, 'In 15 minutes – feed the monkey»

Måtte beklage
Lite visste Hodgson at spøken raskt fant veien til engelske journalister, og dermed måtte England-sjefen rykke ut med en beklagelse.

- Jeg ber om unnskyldning hvis noen føler seg støtt av det jeg sa i pausen. Jeg hadde absolutt ingen intensjoner om å si noe upassende, og dette gjorde jeg et poeng av overfor Andros i garderoben. Jeg snakket også med han på onsdag, og han forsikret både meg og det engelske fotballforbundet om at han ikke lot seg støte av vitsen. Han forsto hvilket poeng og formål jeg hadde (med spøken), sier Hodgson i en uttalelse.

Wayne Rooney går torsdag ut og tar Hodgson i forsvar.

- Jeg har sett skriveriene om Roy i morges. Han har ikke gjort noe feil, det her er helt håpløst, skriver Rooney på Twitter.

Den tidligere England-spilleren Stan Collymore er like oppgitt. Han bare rister på hodet av alt oppstyret.

- Jeg er 100 prosent sikker på at ikke en eneste spiller ble opprørt av spøken. Det er vanskelig nok å holde rasisme på agendaen, uten at folk skal la seg støte av en uskyldig rom-fortelling, sier Collymore.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Mike Hewitt

Ikke første gang
Roy Hodgson har gjort det til en vane å tråkke i salaten etter at han tok over jobben som England-manager.

Da han presenterte sin første landslagstropp, ble han spurt om å begrunne hvorfor han hadde inkludert Arsenal-talentet Alex Oxlade-Chamberlain.

Da skar det seg for den ferske landslagssjefen.

- Han er en veldig, veldig spennende spiller. Han har vist noen prestasjoner som har gjort kraftig inntrykk på meg, blant annet da han spilte for Arsenal mot Milan på Emirates i år. Jeg var der og så hvordan han tok seg av (Andrea) Pirlo og (Massimo) Ambrosini sentralt på midtbanen, sa Hodgson ifølge Manchester Evening News.

Problemet er bare at verken Pirlo eller Ambrosini spilte den kampen. Faktisk så spiller Pirlo for Juventus, og Ambrosini var ikke engang i troppen.

Men det stopper heller ikke der. I oktober i fjor måtte han igjen rykke ut med en unnskyldning etter å ha åpenlyst diskutert landslagsfremtiden til Rio Ferdinand med passasjerer han traff på t-banen i London. Og det var ikke positive spådommer Hodgson hadde å by på.

- Jeg skulle ikke ha sagt det, og jeg ber om unnskyldning for det, sa Hodgson den gangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.