RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger seg flate etter pinlig forestilling

PINLIG POENGTAP: Selv ikke Martin Ødegaard kunne redde tre poeng for Norge fredag.
PINLIG POENGTAP: Selv ikke Martin Ødegaard kunne redde tre poeng for Norge fredag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi kaster bort en hel omgang, mener profil.

NORGE – ASERBAJDSJAN 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge klarte aldri å finne nettmaskene mot Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen fredag og gikk dermed på et pinlig poengtap mot miniputten.

Det falt ikke i smak hos det norske publikum som buet da spillerne gikk av banen.

- Selvfølgelig
De norske spillerne var heller ikke høye i hatten da de møtte pressen etter kampslutt og la seg flate. Spillerne skjønner godt at publikum reagerte negativt på prestasjonen.

- Ja, selvfølgelig. Alle ventet at vi skulle vinne. Men ingen kamper er enkle i Europa, så dette må vi bare ta med oss videre, sier landslagsdebutant Adama Diomande til Nettavisen.

Spissen ble byttet inn i andre omgang og fikk en brukbar mulighet.

- Det var en lang ball fra Magnus Eikrem, men jeg var ikke helt i balanse. Det kom en spiller foran meg og ballen trillet videre. Jeg prøvde å nå den, men rakk bare å slenge fram en fot, sier han.

- Kaster bort
Rutinerte Tom Høgli var også svært misfornøyd og skjønner publikums reaksjoner.

- Ja, det gjør jeg. Folk kommer hit for å se mål. Det var mye folk her og vi hadde sjansen til begeistre, men klarer ikke det og da har publikum all rett til å være misfornøyd, sier han til Nettavisen.

- Hva var det som gikk galt?

- Jeg synes vi gjør en dårlig kamp og vi skaper nok sjanser til å vinne. Men jeg fokuserer på prestasjonen. Vi er ikke gode nok. Første omgang er tam og vi kaster bort 45 minutter. Det blir bedre etter pause, men vi klarer ikke å vinne, sier den norske backen.

- Hvorfor blir det slik? Dårlig oppladning?

- Oppladningen og taktikken var helt topp, men vi klarte ikke å frigjøre nok energi. Om det bikket over for oss eller ikke, det vet jeg ikke. Andre omgang er bedre av oss, men Aserbajdsjan får trille ball for mye. De drar ned tempoet og det blir daft. Vi kommer oss ikke opp igjen, sier Høgli.

- Skuffet
Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred var heller ikke fornøyd.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET: Kaptein Per Ciljan Skjelbred.


- Vi scorer ikke mål, rett og slett. Hadde vi fått ett mål, kunne det fort ha blitt to og tre, også. Men Aserbajdsjan gjorde det de skulle og det gjorde ikke vi. Jeg tror vi blir for stresset og litt for ivrige etter å score mål. Det fører til at vi roter bort gode muligheter, sier tysklandsproffen.

- Skjønner du at publikum er misfornøyd?

- Folk har gledet seg til kamp og vi hadde håpet på en god opplevelse sammen med dem. Da er det ekstra skuffende å ikke få det til. Det blir en dårlig kamp og et dårlig resultat. Vi hadde sett fram til dette i en uke, så derfor er det selvsagt skuffende, sier Norges kaptein.

- Har Norge noe i et EM å gjøre?

- Folk får tro og mene hva de vil. Vi vet selv hvor gode vi er. Norge er en liten nasjon, men vi ønsker ta nye steg. Nå gikk det ikke veien, men det kommer nye kamper og vi må ha troen, sier han.

- Kan hende
Debutant Diomande er enig i at det var en svak kamp fra Norges side.

- Vi gjør ingen god kamp, rett og slett. Vi presser dem ikke godt nok og de får trille ball. Det gir dem selvtillit. De har nettopp byttet trener og holder ballen mye i laget. Vi var fult forberedt på det, så jeg tror ikke dette var noen undervurdering, heller, mener spissen.

- Burde du blitt byttet inn før?

- Det er Høgmo som bestemmer. Jeg backer laget, uansett, sier Dio.

- Burde du fått spille sammen med Joshua King?

- Ja, det kan hende. Vi kunne avsluttet med to spisser. Men det er Høgmo som tar ut laget og vi må respektere hans valg, svarer spissen.

- Reagerte
King ble tatt av banen da Diomande kom inn, mens Norge desperat jaktet et mål. Et mer naturlig valg ville kanskje vært å ta ut en forsvarsspiller eller en midtbanemann, ville nok mange tenkt.

Slik tenkte også King.

- Jeg reagerte selv. Jeg skal ikke ljuge. Jeg forstår hva han tenker. Han tror kanskje at jeg er litt mer sliten enn hva jeg er. Men jeg reagerer selvfølgelig, sier King på spørsmål fra NRK.

(artikkelen fortsetter under bildet)

DEBUTANT: Spissen Adama Diomande.


Veteran Høgli tror landslagssjefen var redd for et sent baklengsmål.

- Du må spørre Høgmo om hva han tenkte. Kanskje Joshua var sliten? Det er også viktig å ikke få en i sekken. Det ville jo vært toppen av kaken. Vi må tenke litt slik, også, mener Tom Høgli.

Hømo selv sa følgende på pressekonferansen etter kampen.

- Vi var veldig godt forberedt og jeg ville tatt ut det samme laget på nytt, men vi visste samtidig at det var noen spørsmålstegn. Vi visste ikke hvordan samarbeidet mellom Søderlund og «Josh» kom til å bli. Det fungerte ikke veldig godt, synes jeg, sier Høgmo.

Neste kamp for Norge i EM-kvalifiseringen er borte mot Bulgaria og med poengtap fredag vil den trolig bli helt avgjørende for Norges sjanser til å nå mesterskapet i 2016.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere