RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Legger seg langflat

Sist oppdatert:
Start-trener Tom Nordlie viste fingeren til Henning Berg og Lyn-benken. Nå kryper han til korset.

Norges Fotballforbund har allerede varslet at de krever en forklaring fra den fargerrike Start-treneren etter gårsdagens eliteseriekamp.

Det var da Todi Jonsson satte inn 1-1 på overtid Tom Nordlie tydelig viste fingeren og ropte ut noen ufine gloser mot Lyn-benken.

- Det var et spontant følelsesutbrudd, kombinert med lite søvn og en lang og spennende kamp med fullt trøkk i over 90 minutter. Men det var ikke ment som en finger direkte mot Henning eller Lyn, det ble ikke vekslet noen vonde ord mellom benkene, påpeker Tom Nordlie overfor TV 2 Sporten.

Angrende synder
Suksesstreneren var en angrende synder dagen derpå.

- I det jeg viste fingeren, merket jeg med en gang at jeg gjorde noe dumt. Jeg skjønner det ikke var noe heldig oppførsel, ikke minst fordi at vi som driver med fotball er forbilder for de yngre, forteller en svært angrende Start-trener.

- Jeg legger meg langflat, det er bare å beklage. Men det er sånn som skjer i kampens hete, minner han om.

Nå håper han å slippe unna reaksjoner fra Norges Fotballforbund.

- Jeg skjønner det er mye symbolikk i å vise fingeren, og jeg forsvarer ikke det jeg gjorde. Jeg håper likevel at folk har forståelsen av at følelsene av og til tar overhånd, også for trenere, sier han.

Kalles inn på teppet
Norges Fotballforbund (NFF) likte svært dårlig Nordlies oppførsel, og kommer til å kalle treneren inn på teppet.

- Vi så det jo alle på TV, men dommeren fikk det ikke med seg. Kampinspektøren har likevel sent inn en rapport om hendelsen og nå vil vi ha Nordlies forklaring, sier NFFs administrasjonssjef Svein Rustad til TV 2 Nettavisen.

- Jeg håper at de behandler alle trenerne likt. Det er ikke lenge siden Uwe Rösler var involvert i den lignende episode, men da tok vi hverandre i hånden etter kampen. Folk må ha forståelse for at det er slik som kan skje i kampens hete, lyder Nordlies oppfordring til NFF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere