SARPSBORG 08 - TROMSØ 2-2:

Tromsø åpnet kampen best, og imponerte til tider mot hjemmelaget Sarpsborg 08. Geir Bakkes menn ga likvel ikke opp, og med to kjappe mål i andreomgang så det ut til at alle poengene skulle bli igjen i Sarpsborg.

Thomas Lehne Olsen ville det tydeligvis annerledes, og da han scoret sitt andre mål for kvelden sørget han også for å sikre uavgjort og ett poeng for Tromsø.

- Vi fortjente det poenget

Morten Gamst Pedersen og Tromsø sikret seg et viktig poeng i bunnstriden i Tippeligaen.

- Jeg føler vi fortjente det poenget. Vi hadde noen fete sjanser i førsteomgang, sier han til TV 2.

Gamst Pedersen hadde blant annet et skudd som fant veien til innsiden av stolpen, men som spratt ut i feltet igjen.

Den tidligere landslagsprofilen mener Tromsø traff godt med sin taktikk og at laget klarte å spille på sine styrker, samtidig som de hindret Sarpsborg 08 fra å ta seieren.

- Vi måtte være litt kyniske, og det synes jeg vi klarte i dag, sier Gamst Pedersen videre.

Stolpetreff

Tromsø startet kampen godt, og kunne tatt ledelsen allerede etter fire minutter. Gjermund Åsen var først på et innlegg fra Henrik Gjesdal, men fikk ikke styrt skuddet i mål, og traff i stedet stolpen.

Bare minutter senere traff gjestene stolpen på nytt. En returball endte til slutt hos Morten Gamst Pedersen. «Gamst» klinket til, og skuddet traff innsiden av stolpen før den spratt ut i feltet igjen.

Keepertabbe ga Tromsø ledelsen

Etter en halvtimes spill gikk ballen endelig i mål. Sarpsborg 08-keeper Arild Østbø forsøkte å skjerme ballen inn i egen sekstenmeter for så å plukke ballen opp. Det klarte ikke keeperen, og endte i stedet med å gi Tromsø en perfekt målsjanse.

Thomas Lehne Olsen jaktet ballen, og da Østbø glapp ballen i sitt forsøk på å plukke den opp, var han på plass.

Lehne Olsen var iskald, og fikk satt ballen i mål fra noe skrått hold.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sarpsborg 08 snudde kampen

Etter en knapp times spill kom hjemmelagets utligning.

Danske Patrick Mortensen utnyttet et svakt forsøk på klarering av Simen Wangberg. Spissen fikk skutt ballen forbi en ikke spesielt imponerende keeper Filip Loncaric i bortelagets mål.

Bare minutter senere var Sarpsborg 08 nær å ta ledelsen. Steffen Ernemann tok med seg ballen og skjøt fart mot Tromsøs mål. Dansken forsøkte å sette ballen i hjørnet, men skuddet gikk like utenfor Tromsøs mål.

Med 25 minutter igjen av kampen var snuoperasjonen et faktum. Sigurd Rosted fikk æren av å av sette et innlegg fra Joachim Thomassen i mål. Rosted brukte hodet og styrte ballen i mål med pannen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lehne Olsen scoret igjen

De tre poengene så ut til å være tapt for Tromsø mot et Sarpsborg 08 som har gjort det til en vane å avgjøre kamper i sluttminuttene. Thomas Lehne Olsen ville det tydeligvis annerledes, og spissen scoret sitt andre mål for kvelden ti minutter før slutt.

En pasning ble slått i bakrommet bak Sarpsborg 08s forsvar. Der var Lehne Olsen på plass, og alene med keeper Østbø var han sikker. Tromsø-spissen brukte innsiden av foten da han dyttet ballen i mål og samtidig ogsp Tromsø inn i kampen igjen.

Solid sesong

Sarpsborg 08 har ledelse av Geir Bakke gjennomført en solid sesong så langt. Forrige serierunde var Stabæk nær å ryste Sarpsborg 08, men hjemmelaget klarte å ikke å stå løpet ut. I sluttminuttene utlignet først Morten Sundli, før Patrick Mortensen sikret Sarpsborg 08 alle poengene.

Dermed var Geir Bakkes menn fortsatt med for fullt i medaljekampen da laget tok imot Tromsø søndag.

Sarpsborg 08 avslutter årets tippeliga med bortekamp mot medaljerivalene Brann. Tromsø på sin side spiller på hjemmebane mot Odd.