*Nettavisen* Sport.

Lei av «norske tilstander»

Foto: Jon-Michael Josefsen (Scanpix)

Fotballtrener Brian Flies mener det hersker «norske tilstander» på nest øverste nivå i dansk fotball.

Flies er trener i Sjælland-klubben Næstved – som har plassert seg midt på tabellen med åtte poeng etter seks spilte serierunder i dansk 1. divisjon. Søndag slo laget hans Brønshøj 3-0.

Kyniske motstandere
Flies gleder seg over seieren – og at laget hans er i ferd med å venne seg til det han mener er en norsk måte å spille fotball på.

- Jeg kan gjerne utdype hva jeg mener med det. Det er ikke noe jeg piper og klager over, men i våre seks første kamper har vi møtt motstandere som kynisk har spilt på at vi ikke er så sterke i hodespillet i forsvarsrekka, sier han til nettstedet bold.dk.

- De har slått lange baller tidlig, hvorpå det har fulgt noen fysiske dueller der motstanderne har forsøkt å slå oss, tilføyer Næstved-treneren.

Vil ikke adoptere
Flies er krystallklar på at hans eget lag ikke kommer til å adoptere det han åpenbart mener er en norsk måte å spille fotball på.

- Med den troppen vi har, kan vi ikke det. Og jeg ønsker det heller ikke, for jeg ser ikke den store utviklingen i å stå kompakt på egen banehalvdel og slå den lange ballen tidlig og ta duellene derfra, sier han.

Næstved-sjefen mener alle de seks motstanderne så langt denne sesongen har opptrådt «norsk».

- Det er innført mange steder i dansk 1. divisjon, og det er ergerlig, Men det er som sagt ikke noe jeg skal klage over, sier han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.