RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RETUR: Da resultatene gikk Leicesters vei lørdag, ble det endelig klart at klubben er tilbake i Premier League.
RETUR: Da resultatene gikk Leicesters vei lørdag, ble det endelig klart at klubben er tilbake i Premier League. Foto: Mike Egerton (/ Pa Photos / NTB scanpix)

Leicester klare for Premier League

Sist oppdatert:
Har vært 11 år utenfor det beste selskap.

Leicester City sikret opprykk fra engelsk mesterskapsserie da to av lagets nærmeste utfordrere tapte sine kamper lørdag.

Blåtrøyene hadde allerede gjort jobben ved å slå Sheffield Wednesday 2-1 fredag. Da Derby tapte 0-1 for Middlesbrough og Queens Park Rangers snublet med 1-2 for Bournemouth, var opprykket klart.

- Dette var uventet. Jeg trodde ikke resultatene ville gå vår vei i dag, sa Leicester-manager Nigel Pearson til BBC Radio Leicester.

- Det er nok en lettelse for mange. Det har vært et par tøffe år mens vi har prøvd å komme oss tilbake til toppserien. Det er aldri lett.

Med en avstand på 19 poeng til QPR er Leicester garantert en plass blant de to beste lagene når seriens siste seks kamper er unnagjort.

Forrige gang Leicester spilte Premier League-fotball var i 2004.

- Premier League! Jeg er så stolt av alle guttene og alle i klubben, tvitret keeper Kasper Schmeichel.

- Dette er en dag for feiring. Slikt som dette skjer ikke ofte, men det er seks kamper igjen. Vi skal jobbe videre for å vinne serien, sa dansken til BBC.

Pearsons menn har hatt en imponerende sesong. Lagets 89 poeng etter 40 kamper er to flere enn Cardiff toppet mesterskapsserien med etter siste runde i fjor.

Burnley, som spilte 1-1 mot Watford lørdag, ligger også godt an i kampen om opprykk. Det er ni poeng opp til Leicester, men ti poeng ned til QPR. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere