*Nettavisen* Sport.

Lekestue for City

Foto: Phil Noble (Reuters)

... men det er en straffesituasjon som vil bli diskutert etter kampen.

17.11.12 17:52

MANCHESTER CITY - ASTON VILLA 5-0:

Aston Villa hadde alt annet enn en hyggelig kveld i Manchester da de gjestet Etihad Stadium lørdag ettermiddag.

To straffespark til vertene tidlig i den andre omgangen sørget for en blytung avslutning på kampen, som etter hvert ble en lekestue for de regjerende seriemesterne.

Ett mål av David Silva i den første omgangen, samt to scoringer av både Carlos Tévez og Sergio Agüero, sørget for at sluttresultatet ble 5-0 til Manchester City.

Jevnt førsteomgang
Manchester City åpnet kampen på Etihad Stadium best og kunne tatt ledelsen i åpningsminuttene med Carlos Tévez etter en corner.

Presset til hjemmelaget avtok utover i omgangen og det ga Aston Villa et par gode sjanser til å ryste de lyseblå i Manchester. Christian Benteke var nærmest med en heading etter 20 minutter, men en god redning av Joe Hart sørget for at det fremdeles sto 0-0.

Like før pause våknet City-spillerne, etter å ha sett relativt uinspirerte ut en periode.

Samir Nasri skaffet vertene en corner. Ballen ble slått inn i feltet og etter tøff kamp om lærkula fikk til slutt David Silva pirket ballen i mål.

Straffer
Ti minutter ut i den første omgangen oppsto det en svært omdiskutert situasjon.

Silva slo inn en god City-corner, som Toure fikk ikke satt ballen i mål. Spillerne fra begge lag var på vei ut av feltet da de ble klar over at assistendommeren hadde markert for straffe til vertene. Det er vanskelig å si om det var en mulig hands eller holding som assistendommeren dømte for, men straffesparket var et faktum.

Sergio Agüero satt straffen lavt og velplassert i mål.

Gjestene rakk ikke legge fra seg aggresjonen mot dommerne før det ble blåst for en nye straffe til Manchester City. Denne gangen var avgjørelsen klar fra assistendommeren som vinket med flagget da Bannan handset i feltet.

En ny argentiner fikk muligheten fra straffemerket, og Carlos Tevez var like sikker som sin landsmann og økte ledelsen til 3-0 for vertene.

Ydmyket bortelaget
Bortelaget mistet trolig mye av motivasjonen etter å ha fått tre baklengsmål i bagasjen.

Men City var ikke ferdig med scoringsballet.

Sergio Agüero økte ledelsen kun to minutter senere, da han fra skrått hold skøyt ballen via Stevens og inn i nærmeste hjørne.

Tevez ville ikke være noe dårligere enn landsmannen og satte inn 5-0-målet til vertene 15 minutter før slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.