Gå til sidens hovedinnhold

Lennon-magi på overtid

Nesten fem minutter på overtid sikret Aaron Lennon seieren for Tottenham. Men den ble dyrkjøpt.

TOTTENHAM - BIRMINGHAM 2-1: Den fjerde seieren på fire ligakamper var også den seieren som satt lengst inne for Tottenham.

På overtid av den planlagte overtiden, i 95. minutt, banket Aaron Lennon inn 2-1-målet som sikret nok en trepoenger.

Tottenham holder dermed følge med Chelsea i toppen av Premier League, om enn ikke på en fullt så overbevisende måte som sin londonrival.

Nøkkelspillere ut med skade
Denne seieren kostet også dyrt. Både Luka Modric, Jermain Defoe og Ledley King måtte byttes ut på grunn av skader. Dette har sannsynligvis vært lagets beste spillere i seriestarten.

King gikk ut i pausen, mens Modric pådro seg sin skade bare noen sekunder ut i andre omgang. Den herlige playmakeren forsøkte å spille videre, men måtte til slutt gi opp. Manager Harry Redknapp satte i stedet inn Peter Crouch og fortsatte dermed kampen med tre spisser på banen; Crouch, Defoe og Robbie Keane.

Trekket med å sette inn Crouch, viste seg raskt å være vellykket.

-Crouch var fremragende og kunne ha scoret tre eller fire i dag, men vi ga bort et håpløst mål som ga dem håp. De kom sterkt tilbake og hadde det siste kvarteret en like stor sjanse som oss til å avgjøre kampen. Til slutt ble det et godt resultat. Det er herlig å ha 12 poeng, sier Redknapp.

Raskt mål av Crouch
Tottenham tok ledelsen via en klassisk Crouch-heading. Tom Huddlestone fant den drøyt to meter høye spissen med et godt innlegg, og Crouch headet ballen i en pen bue over Joe Hart.

Gleden ble likevel kortvarig. Bare tre minutter senere utlignet Lee Bowyer da han fikk ballen i beina etter en hard duell mellom Cristian Benitez og Alan Hutton.

Så ble også Jermain Defoe skadet og måtte byttes ut.

- Ledley har skadet lysken og vi vet ikke hvor lenge han kommer til å være borte. Modrics skade så ut som en stygg skade på siden av høyreleggen. Hvis vi mister Ledley og Modric mens Michael Dawson og Jonathan Woodgate allerede er ute, vil stallen være litt tynn, mener Redknapp ifølge Press Association.

Men Tottenham kunne som nevnt juble til slutt, takket være Aaron Lennon. Den kortvokste vingen fikk ballen ved kanten av sekstenmeteren og fant det nærmeste hjørnet av målet til Hart med et hardt og lavt skudd.

Nå er det bare å håpe at skadene på Modric og Defoe ikke er alvorlige.

God sesongstart for Stoke
Hull tok ledelsen etter bare et drøyt minutt i bortekampen mot Wolverhampton, gjennom brasilianeren Geovanni. Wolves kom tilbake i andre omgang og utlignet gjennom Richard Stearman. Det endte dermed 1-1 mellom to av lagene som er spådd en tøff sesong på nedre halvdel av tabellen.

Stoke vant 1-0 over Sunderland etter en scoring av Dave Kitson like før pause, mens Blackburn og West Ham spilte 0-0 på Ewood Park. Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Stoke har fått en bra start på sesongen med poeng i tre av fire kamper, mens både Hull og Wolves har fire poeng og dermed også fire poeng ned til nedrykksplassene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar