RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Leo blir Lyn-trener

Sist oppdatert:
Øyvind Leonhardsen blir spillerutvikler for Lyns mange talenter.

Det har lenge vært snakket om mer skolerte trenere på lavere nivå i norsk fotball. Nå vil Øyvind Leonhardsen bidra.

38-åringen, med fortid fra storklubber som Liverpool, Aston Villa og Tottenham, blir spillerutvikler for Lyns spillere i aldersgruppen 13-16 år.

Ett år ute
- Jeg har lyst til å engasjere meg innen fotballen igjen, og er glad for å kunne gjøre det i Lyn som satser så mye på unge talenter. Det å få kompetanse på de litt yngre spillerne er for meg minst like spennende som å være på et A-lag, sier Leonhardsen til Nettavisen.

Han spilte selv på Lyns A-lag i 2004-05-sesongen, men la opp som fotballspiller etter 2007-sesongen i Strømsgodset. Etterpå har han vært litt ute av fotballen - før han nå altså gjør comeback som trener.

Leonhardsen fikk totalt 86 A-landskamper for Norge, og ble ett av kjennetegnene på den norske fotballen under Egil Drillo Olsen på 90-tallet. Begrepet «Leo-løp» lever ennå.

Les også:Nettavisens intervju med Leo da han la opp i 2007

- Håper på dobbel effekt
Lyns sportslige leder, Rolf Magne Walstad, er fryktelig glad for å ha Leo på laget.

- Alle de andre «Drillosene» har melket erfaringene sine videre inn mot norsk toppfotball. Men Leo er en annerledes type. Lyn er en annerledes klubb. Vi velger i stedet å bruke en Drillo på 13-16-åringene, sier Walstad til Nettavisen.

- Alle har jo sine bilder av de forskjellige spillerne som spilte under Drillo. Mini var klovn. Myggen en bohem. Leo ble kjent for å være best uten ball, løpe mye og god o2. Men det bildet som ikke er kommet fram, og som jeg er opptatt av, er den fantastiske viljen han hadde til å jobbe med seg selv. Da mener jeg det å terpe, repetere og antall timer han la ned på trening. Det kravet han stilte til seg selv. Jeg tror egentlig at man må ha dette i seg innenfra, men til en viss grad kan det også påvirkes. Hvis man har en viss dedikasjon, og så møter Leo, så tror jeg man kan bli enda mer dedikert. Det håper jeg skjer med våre unge talenter, fortsetter han.

Men det er ikke bare Lyns talenter Walstad tror vil kunne lære av Leo.

- Vi har 12-13 trenere i ungdomsavdelingen med utdannelse fra idrettshøyskolen, men få av dem har stor spillererfaring. Sånn sett håper jeg at Leo blir en perfekt partner også for dem. Dette kan gi en dobbelteffekt, sier Walstad.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere