Ligaen viktigst for «Fergie»

Foto: SCANPIX/REUTERS/Javier Garcia

Alex Ferguson vil mye heller gjenerobre tronen i Premier League fra Arsenal enn å gå til topps i Champions League.

- Det har blitt en svært spennende og tøff liga, sier Alex Ferguson til The Sun i forkant av dagens kamp mot Milan i USA.

- Jeg husker da vi begynte å spille i Champions League; det var det eneste jeg snakket om. Men motstanderne og intensiteten i Premier League er så sterk nå at situasjonen er en helt annen.

- Det har kanskje blitt sånn nå at det er viktigere å slå hverandre enn å vinne over de beste lagene i Europa. Managerne i to av de fire beste klubbene i ligaen fikk jo sparken fordi de ikke klarte å vinne serien, sier Ferguson.

United-managere og kollega Arsene Wenger vil uungåelig havne i begivenhetenes sentrum også i sesongen som starter om to uker. Men gode venner vil de aldri bli.

- Årsaken til det er at vi begge har hatt stor suksess. Hvis det ikke var tilfellet, er det umulig å si hva som hadde skjedd, mener Ferguson, og legger til:

- Mye av det folk sier om forholdet mellom oss er tullprat, og jeg bryr meg ikke om det. Det har man ikke tid til, for en må konsentrere seg om den jobben en selv skal gjøre.

- Saken med Arsene er at han aldri kommer inn på kontoret mitt for en drink etter kampen, men jeg tror det kanskje er en europeisk greie.

I vår endte United 15 poeng bak suverene Arsenal. Ferguson tror ikke det vil gjenta seg.

- Det er bare å se hvordan Manchester United har håndtert motgang tidligere. Etter sesonger hvor vi ikke har innfridd forventningene har vi alltid slått knallhardt tilbake, advarer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.