RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillestrøm får minuspoeng

POENTREKK: Lillestrøm starter sesongen med ett minuspoeng.
POENTREKK: Lillestrøm starter sesongen med ett minuspoeng. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Straffes for dårlig økonomi.

Norges Fotballforbund opplyser i en pressemelding mandag at Lillestrøm starter sesongen 2015 i Tippeligaen med ett minuspoeng.

Det er klagenemda for klubblisens som har stadfestet dette. Avgjørelsen er endelig og Lillestrøm kan slik sett ikke anke denne dommen.

Avgjørelsen om å straffe Lillestrøm med poengtrekk ble først tatt i desember 2014, men LSK klaget inn avgjørelsen. Den 21. januar ble det gjennomført forhandlinger mellom LSK og NFF på Ullevaal stadion.

- Klagenemnda er enig med Klubblisensnemnda i at det er klubbens ansvar å sikre at riktig regnskap sendes inn til NFF. Det er videre klubbens ansvar å sikre at de når de målene de har etablert i sin handlingsplan. Det justerte regnskapet viste seg å være i brudd med delmål i klubbens handlingsplan. Den forhåndsdefinerte reaksjonen vedtatt i klubbens handlingsplan var trekk av ett poeng. Siden denne saken kommer opp etter at sesongen 2014 er ferdigspilt er det riktig at poengtrekket gjøres gjeldende for sesongen 2015. Klagenemnda finner derfor at Klubblisensnemndas vedtak er riktig, og vi har derfor stadfestet dette, sier Tor Inge Holm, nestleder i Klagenemnda.

Trekk av poeng er en straff som er forhåndsdefinert i klubbenens handlingsplan. Bakgrunnen for at Lillestrøm nå straffes på denne måten er at det regnskapet klubben leverte inn den 1. september i 2014, ikke var i henholds tio de reglene som skal følges. Lillestrøm har senere sendt inn et justert regnskal til NFF, der disse feilene ble gjort rede for.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere