*Nettavisen* Sport.

Lillestrøm heldige mot Hønefoss

Foto: Lise Åserud/SCANPIX

Klarte bare uavgjort da Hønefoss misbrukte sjansene på AKA Arena.

24.03.12 20:04

HØNEFOSS - LILLESTRØM 0-0:

Tippeligaen tjuvstartet i går da Molde slo Strømsgodset 2-1 på Aker Stadion.

Lørdag var det duket for sesongens første tippeligakamp på AKA Arena da Hønefoss fikk besøk av Lillestrøm.

Mange er spente på hva Lillestrøms nye svenske trener Magnus Haglund kan få til i årets sesong. Svenksen har hentet flere nye spillere i vinter og det var spesielt knyttet store forventinger til Petter Vaagan Moen før lørdagens kamp.

Hjemmelaget startet best
Men det var hjemmelaget som åpnet best. Allerede etter to minutter fikk Hønefoss en enorm mulighet til å gå opp i ledelsen.

Heinar Mora kom seg løs på høyrekanten før han fikk slått hardt inn langs bakken til Kenneth Di Vita Jensen. Hønefoss-spissen fikk til en flott avsluttning og kun en god refleksredning av Lillestrøm-keeper Sead Ramovic gjorde at hjemmelaget ikke fikk en drømmestart på oppgjøret.

Etter den enorme muligheten i starten av omgangen tok gjestene fra Lillestrøm mer over og presset hjemmelaget. Gjestene fikk blant annet fire cornere på tre minutter, men Haglunds menn klarte ikke å utnytte sjansene.

God Ramovic
Utover omgangen tok Hønefoss igjen over spillet og det var igjen en god Ramovic og tverrleggeren som hindret hjemmelaget i å gå opp i ledelsen etter 42 minutter, da Heinar Mora sendte av et skudd.

LSK svarte riktignok fem minutter senere da Stian Ringstad sentret ballen til Mathis Bolly som tok med seg ballen og fyrte av et skudd, men skuddet gikk til utenfor.

Dermed stod det 0-0 til pause.

Hønefoss var også det beste laget etter hvilen.

Annullerte scoring
Etter 63 minutter trodde mange at scoringen endelig satt for hjemmelaget da Riku Riski banket ballen i mål. Dommer Svein Oddvar Moen hadde riktignok blåst for frispark like før og målet ble ikke godkjent.

Hønefoss fortsatte å presse, men Lillestrøm var farlige på kontringer.

Likevel ble det ikke mål på AKA Arena lørdag da lagene så ut til å mangle det siste lille.

Lillestrøm som ble sett på som favoritt før kampen imponerte ingen, mens Hønefoss ser ut til å kunne bli vanskelige å slå for mange lag denne sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag