LILLESTRØM - BODØ/GLIMT 1-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm: 27 poeng på kvalik.

Bodø/Glimt: 29 poeng på tolvteplass.

Det var utgangspunktet før kveldens oppgjør på Åråsen, og de fleste hadde ventet seg en nervekrig - og kanskje en ganske sjansefattig sådan - mellom de to nedrykkskandidatene.

Et tap ville tross alt være ganske kritisk for begge lag.

Men fyrverkeriet som ble servert i starten av kampen på mandag kveld, er ikke Åråsen-publikummet bortskjemte med. Innen det var spilt et kvarter hadde begge lag scoret én gang hver, mens vertene i tillegg hadde hatt en ball i stolpen.

Etter den vanvittige åpningen på kampen ble det imidlertid lengre mellom sjansene, og flere mål ble det ikke på Åråsen. 1-1 og poengdeling betyr at Lillestrøm blir værende på kvalikplass med 28 poeng, mens Bodø/Glimt med to poeng mer er helt oppe på 11.-plass.

- Nei, nei, nei!

Etter den sjokkartede åpningen, med to mål i løpet av kampens første ti minutter, roet det hele seg noe utover i første omgang. Men noen få minutter før pause steg temperaturen for alvor på Åråsen.

Da fikk nemlig vertene en kontringsmulighet, og stormet framover med alt de hadde. Martin Bjørnbak gjorde sitt for å spolere sjansen da han meide ned Fredrik Krogstad bakfra, og dommer Espen Eskås blåste av umiddelbart og ga Bjørnbak det gule kortet. Det reagerte Max' ekspertkommentator Tor Ole Skullerud kraftig på, for dommeren tok fra Lillestrøm sjansen til å fullføre kontringen

- Nei, nei, nei, så må du ikke blåse, kjære dommer! Du må la Lillestrøm få den overgangen før du gir det gule kortet! utbrøt Skullerud, og hovedkommentator Kenneth Fredheim la til:

- Det var en eventyrlig kontringsmulighet.

Det var Lillestrøm-spillerne tydeligvis enig i, for de flokket seg rundt Eskås mens pipekonserten lød fra tribunen.

- Burde vært rødt

Etter kampen viser Krogstad fram beinet som ble taklet til Nettavisen. Det ser, mildt sagt, vondt ut, og er fortsatt rødt etter både hevelse og blod.

- Jeg har ikke fått sett det enda, men det gjorde jo relativt vondt. Det er ikke noen tvil om at det var en solid takling, sier Krogstad til Nettavisen.

Han bekrefter at Lillestrøm-spillerne skjønte lite av dommer Eskås' vurdering av situasjonen.

- Jeg tror det er litt delte meninger her. Det burde vært rødt kort, og de fleste reagerer på at vi burde fått fordelen der og. Når det ikke blir noen av delene føler vi kanskje at det er litt feil av dommeren, sier han.

- Det var en superovergang. Så det er litt dumt at vi ikke fikk mer ut av den, verken rødt kort eller at vi fikk fortsette kontringen. Det er surt.

Han gjentar at han ikke har fått sett situasjonen, så det er vanskelig for ham å bedømme.

- Men Bjørnbak var i hvert fall veldig ålreit og kom bort og sa unnskyld, og det setter jeg pris på. Men det var som jeg sa til ham: Jeg hadde gjort akkurat det samme. Jeg skjønner hvorfor han gjør det, jeg skal ikke ta fra ham det. Det står såpass mye på spill, så jeg hadde gjort akkurat det samme, sier Krogstad.

Legger seg flat

Synderen selv, Martin Bjørnbak, legger seg fullstendig flat etter kampen.

- Er det rødt kort?

- Ja, ja, ja. Når jeg ser den nå, er det rødt. Der og da føles det ikke så stygt. Men når jeg ser det i etterkant ser jeg det, svarer Glimt-stopperen.

- Og du ba om unnskyldning til Krogstad?

- Ja, ja. Jeg fikk se den igjen rett i etterkant av kampen. Da så jeg at det ikke var pent. Da var det bare å legge seg flat og si beklager.

Sjokkåpning

Nesten før publikum hadde rukket å sette seg ned på plassene sine smalt det bak Marko Maric i Lillestrøm-buret. Bodø/Glimt vant en duell oppe ved Lillestrøms 16-meter etter at et frispark var blitt lempet opp i feltet, og ballen datt ned i beina på Kristian Fardal Opseth.

Glimts toppscorer hadde ikke scoret siden 2. september, for åtte kamper siden, men det så ikke 28-åringen ut til å ofre en tanke da han banket kula inn i krysset bak en sjanseløs Maric.

- Det er deilig. Som spiss handler det om å score mål, sier Fardal Opseth til Nettavisen etter kampen.

Han innrømmer at det er en uvant situasjon for ham å gå så mange kamper uten å score.

- Jeg har ekstremt lyst til å bidra mer enn det jeg har gjort, bidra med mål og poeng for laget. Så det er kjedelig, men det går mer på ønsket jeg har om å gjøre det godt. Så får folk si det de vil si. Det gjør meg egentlig bare mer gira og at jeg får mer lyst til å gjøre det enda bedre, sier han.

Lillestrøm svarte tidlig

Men seks minutter senere var lagene like langt, da Fredrik Krogstad fikk sluppet ballen forbi Glimt-keeper Ricardo Friedrich og til Arnór Smárason, som sendte ballen i nettet.

Flere mål ble det ikke, selv om begge lag hadde sine sjanser.

Etter et voldsomt Lillestrøm-press, blant annet med en ball i stolpen, tok Glimt over initiativet i første omgang. Andre omgang utviklet seg på samme måte: Lillestrøm åpnet best, med et par svære sjanser til Thomas Lehne Olsen, før Glimt igjen overtok.

I sluttminuttene kom det en solid sluttspurt fra vertene, og kaptein Frode Kippe var nær ved å bli Lillestrøms helt for dagen, men det ville seg ikke for kanarifuglene.

- Stor skuffelse

- En stor skuffelse, så klart, sier trener Jörgen Lennartsson til Nettavisen etter kampen.

- Det var en kamp der vi visste at vi ville skaffe oss et bra utgangspunkt om vi vant. Og vi tapte ikke. Så ett poeng kan være verdt mye. Men vi er skuffet over at vi ikke vinner kampen. Prestasjonsmessig varierer det veldig mye. Periodevis bra, periodevis betydelig dårligere, er Lillestrøm-sjefens oppsummering av kampen.

- Hvorfor gir dere fra dere initiativet i begge omgangene?

- Et bra spørsmål. Det er sånn i begge omganger. Så kom vi tilbake de siste sju-åtte minuttene, men sånn er livet. Det skuffer meg at vi mister litt av vårt eget spill etter 20-25 minutter i første omgang og 20-25 minutter av andre omgang, sier treneren.

Jevnt i bunnen

Tabellsituasjonen i bunnen av tabellen er ulidelig jevn for lagene som kjemper om å unngå nedrykk. Sandefjord og Stabæk på direkte nedrykk har henholdsvis 22 og 25 poeng.

Lillestrøm på kvalik har 28, men foran dem er det jevnt: Start og Strømsgodset har 29 poeng, mens Bodø/Glimt har et bitte lite pusterom med sine 30.

- Var det scoringen din som sikret Glimt fornyet kontrakt, Fardal Opseth?

- Det er vanskelig å si. Det er kamper igjen å spille og poeng igjen å ta. Vi har kamp igjen neste helg som vi skal ta poeng ifra og avgjøre det selv, så vi sikrer oss, svarer Glimts målscorer mot Lillestrøm.

Lillestrøm har igjen Strømsgodset borte og Kristiansund hjemme i de to siste serierundene. Bodø/Glimt på sin side har igjen Vålerenga hjemme og Rosenborg borte før sesongen er ferdigspilt.